Simultaan Jeugd Lokeren – De meisjes stunten

Simultaan Lokeren 13/09/2017

Op de eerste schaakdag van het seizoen werd traditiegetrouw een simultaan gegeven. Dit jaar was het niet door een van de lesgevers, maar door de clubkampioen van vorig jaar, Wouter, en de kampioen van de heenronde, Alexander. Beiden speelden ze ongeveer 8 partijen en deden het zeker niet slecht!

Wouter had een goede start.  Door een paar vreemde openingszetten kwam Wout al gauw in de problemen. Wouter maakte dat mooi af en zijn eerste punt was binnen. Ze startten een tweede partij en die liep veel vlotter voor Wout. Maar uiteindelijk bleek Wouter toch iets te sterk. Wouter won ook tegen Zeno, die een mindere dag had. Ahmed hield het zeer lang vol, maar moest uiteindelijk de duimen leggen. Zjef speelde een zeer sterke partij en dat beloonde in een damewinst. Maar Wouter gaf niet op en heeft nog met een truc de partij naar zijn hand gezet. 5/5! In de partij tegen Wout M waren beide spelers tevreden met een remise. Met nog 2 partijen over geeft hij ook een remise aan Rien. Wouter stond veel beter, maar wou naar huis. De laatste partij tegen Noor leek hij ook te winnen, maar een foutje in het eindspel liep fataal af. Proficiat Noor! En ook proficiat aan Wouter, die een sterke 6/8 gehaald heeft!

Bij Alexander waren de gebroeders Mathias en Ruben het snelste klaar. Door beiden niet zo goed op te letten wist Alexander te winnen. Tuur maakte een foutje en dat strafte Alexander onmiddellijk af. Ondertussen waren er ook 2 bijgeschoven aan tafel, Richard en Esmée. Esmée liet de koning van Alexander op wandel gaan en won. Goed zo! Richard speelde een zeer sterke partij, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Alexander. Léon bleef strijden in een verloren stelling maar tevergeefs. Ook Noah die bleef strijden maar het was niet genoeg. De spectaculairste partij, kwam van Rien en Alexander. Daar was de balans nooit in evenwicht, ze stonden elk om beurt gewonnen en verloren. Uiteindelijk trok Alexander aan het langste eind. Bij Yumi , die al blij was dat ze Alexander zijn dame had,  stond het 2 torens en wat pionnen voor Alexander en 2 lopers en een paard en wat pionnen voor Yumi. Door een onoplettendheid van Alexander werd dat opeens maar 1 toren. Met nog veel pionnen op het bord zette Yumi mat met haar 2 lopers! Proficiat Yumi! En ook Alexander proficiat met jouw 7/9!

In een simultaan kan alles gebeuren, maar valt het vooral niet op dat alleen maar meisjes gewonnen hebben? Proficiat aan iedereen en vooral aan de simultaangevers!

William

Hieronder nog de kampioenenfoto van afgelopen juni van de oudste groep in Lokeren.
Wie alle foto’s van het spaghettifestijn en de prijsuitreiking in Lokeren wil terugzien, kan dit doen via volgende link: http://www.lsv-chesspirant.be/spaghettifestijn-3/