LSV-Chesspirant present op feestdag MSV

06-04-2017
Afgelopen zondag, 2 april, vierde MSV feest, niet zomaar feest maar feest voor een 50-jarig bestaan. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd waar groot en klein aan kon deelnemen. Als eerste was er het debutantentornooi voor stap 1, 2 en 3. Vele kinderen tekenden weer present en gingen tevreden met hun medaille naar huis. De beste prestatie bij stap 1 kwam van Thomas-Wolf die met het zilver uit de C-finale naar huis ging. Verder was er nog goud voor Xander, zilver voor Thomas en brons voor Briek. Daarnaast was dit voor sommigen hun eerste echte winst op tornooi na eerder een hoop remises als de mat nog niet gevonden werd, dus we zijn goed vooruit aan het gaan! In stap 2 begon Emerik opnieuw te dromen van een A-finale net als hij vorig jaar in stap 1 eens behaalde. De laatste ronde werd het echter remise en afwachten op scheidingspunten, uiteindelijk 3e dus dan maar in de B-finale gaan strijden waar hij een zilveren medaille binnenhaalde. Arnon (3) en Killian (2.5) hadden prima voorrondes afgewerkt hun finalegroepen bleken wel wat lastig en kregen ze een zilveren medaille omdat er gelijke standen waren. Klaas ging naar huis met brons uit de H-finale. David en Tycho kwamen tezamen in een poule terecht, David behaalde goud en Tycho zilver. In stap 3 tekenden Alexander en Esther present. Alexander wist ook op scheidingspunten net niet de A-finale te behalen en ging met zilver uit de B-finale naar huis. Esther knokte zich in de E-finale tot zilver. Het rapidtornooi was er voor iedereen die niet meer kon meedoen bij de debutanten. Timothy, William, Klaus, Parcival, Wolf en Tyani tekenden present en speelden allen in de A-groep van het rapidtornooi. Timothy streed in de laatste ronde voor tornooiwinst maar slaagde er niet in en eindigde op plaats 5 met 3.5/5 wat evenveel was als William op plaats 6. Klaus was echter nog boven hun geraakt met 4/5 en een gedeelde tweede plaats in het klassement. Parcival (3), Tyani (2.5) en Wolf (2) konden ook allen tevreden terugkijken tussen deze grote mensen/oudere kinderen. Daarna was er even tijd om prijsuitreikingen te doen van beide tornooitje, frietjes en een frikandel te verorberen en het volgende begon, een simultaan. Niet één simultaan, maar 2, eentje door GM Bart Michiels en de andere door IM Tom Piceu. Tegen Bart namen William en Pjotr plaats, Stan en Igna namen het op tegen Tom Piceu. Stan had het wat lastig om op zijn stoel te blijven zitten en werd ook wat moe omdat het laat werd, stukken in de doos en buiten nog wat voetballen zag hij nog wel zitten. Igna stond een stuk achter, Pjotr kreeg het wat lastig en bij William zag het er oke uit. Pjotr en Igna verloren en we vertrokken al, daarna kreeg ik nog een smsje met de melding dat William gelijk gespeeld had tegen Bart, proficiat! Wolf en ik streden 's avonds ook nog mee in het blitztornooi waarbij we eerst in een poule de voorrondes speelden en tenslotte nog finales per poule. Ikzelf rondde mijn voorronde foutloos af (als 2e elo), Wolf had het logischerwijs wat lastiger en kwam 1 keer tot scoren. In de finale waren de groepen echter samengesteld met spelers van gelijke sterkte dus kon alles nog. Wolf wist 5/6 te behalen en eindigde gedeeld 1e van zijn groepje. Ikzelf dacht in de voorrondes een lastige klant te hebben aan Jolan Debucke, toen won ik nog, echter moest ik daarna genoegen nemen met remise omdat er eeuwig schaak was, van Steven Bauwens won ik en dan moest ik in de laatste ronde nog tegen Ben Van De Putte waar ik altijd voldoende had aan remise. In de opening begin ik echter al niet echt goed, ik kom verloren te staan maar zie nog een ideetje en ga ervoor om toch nog iets te proberen. Uiteindelijk heb ik nog een pionnetje dat gevaarlijk opzet zodat hij zijn toren moet geven, daarna neem ik zo snel alle pionnen die ik kan om een K+T tegen K+T eindspel op het bord te krijgen met 2 of 1 seconde op de klok en gelukkig remise krijg om gedeeld eerste te eindigen in mijn groep met 4/5, de onderlinge partij won ik dus werd ik de winnaar van het blitztornooitje.