Ploegentornooi Landegem

Op 30 juni, na afsluit van het schaakjaar in Merelbeke, werd het ploegentornooi van Landegem georganiseerd. Daar we voor het eerst sinds heel lang beslisten om geen spaghettifestijn te organiseren was ons plan wel om met enkele ploegen aan te treden.

LSV-Chesspirant 1 was onze ploeg met de hoogste gemiddelde elo. Deze bestond uit Diana, Lotus, Yumi en Eden. Ze stonden nog net in de eerste helft van de ploegen op basis van elo. Er werd dus veel van hen verwacht.
LSV-Chesspirant en co bestaande uit William, Jack, Arthur en Victor Coorevits was de 2e ploeg uit de 2e helft.
LSV-Chesspirant 3 bestond uit Ward, Xander, Abel en Nick en was 3e elo van de 2e helft.
LSV-Chesspirant 2 met mezelf, Timur, Uma en Leen was 25e gerangschikt van de 28.
LSV-AthLok bestond uit Adriaan, Yoran, Volker en Alexander Van Eetvelde, zij stonden bij de start op 26.

Nu ja, dit is maar op basis van elo's, net wel of geen punten pakken in een ploegentornooi hangt soms van kleine dingen af.

In ronde 1 werd LSV-Chesspirant 1 al wat wakker geschud, een jeugdploegje van Brasschaat had 2-2 gelijk kunnen spelen. Verder konden er nog geen matchpunten gehaald worden. LSV-Chesspirant 2 wist de tegenstander toch al wat zenuwachtig te maken met 1,5-2,5-verlies. Adriaan wist ook al een bordpunt te noteren voor LSV-AthLok.
Ronde 2 was wel raak voor LSV-Chesspirant 1, 3 en co. LSV-Chesspirant 2 wist al een gelijkspel als ploeg te noteren. Yoran noteerde ook een mooi bordpunt voor LSV-AthLok.
Waar LSV-Chesspirant 1 aarzelend startte wisten ze nu al te winnen van Zottegem 1! LSV-Chesspirant en co haalde een remise binnen tegen de Mercatel 2, het strafst was de winst van Jack. LSV-Chesspirant 2 en 3 namen respectievelijk de maat van Wachtebeke 2 en de Zomerkoninkjes. LSV-AthLok bleef strijden en schreef weer 1 bordpunt bij.
Ronde 4 bracht een hele stevige tegenstander voor LSV-Chesspirant 1 die zowaar op bord 2 mochten spelen. Last minute was nog een grote maat te sterk voor onze meisjes. LSV-Chesspirant 2 en co mochten onderling een duel uitvechten. William toonde als kapitein wel het goede voorbeeld, maar mijn eigen troepen konden toch zegevieren met 3-1. Ook LSV-AthLok kon proeven van hun eerste winst!
Na een mooie winst komt soms wat verlies in ronde 5, naast Timur kon niemand anders van LSV-Chesspirant 2 scoren. LSV-Chesspirant en co knoopten wel terug aan met winst en ook LSV-AthLok wist nogmaals te winnen.
LSV-Chesspirant 1 scoorde opnieuw een gelijkspel, LSV-Chesspirant en co haalden de buit binnen en maakten nog kans op een prijsje, LSV-Chesspirant 3 wist te winnen van LSV-AthLok maar ook LSV-AthLok haalde zoals steeds minstens een punt binnen. Voor LSV-Chesspirant 2 was Zottegem 1 toch een maatje te groot.
De laatste ronde is de ronde van de waarheid. LSV-Chesspirant en co slaagde er niet in om matchpunten te pakken, LSV-Chesspirant 1 wist wel mooi te winnen. 2 andere ploegjes noteerden hun eerst 0-4 verlies. Dus goed dat de dag erop zat.

Mooi weer buiten, wat gevoetbald, wat gegamed, ook wel 7 partijtjes geschaakt en op het einde een bakje aardbeien. 
Het volgende ploegentornooi is op zondag 8 september, dit is het Colle-ploegentornooi te Wachtebeke. Hopelijk zijn we dan weer met 5 of meer ploegjes op post.
Als je er zeker wil bijzijn, laat dit dan nu reeds weten.

Alle uitslagen vind je op de website van Vrijschaker Landegem. Klassement per ploeg - Individuele uitslagen
 

Categorie

Algemeen