BJK 2024

Het BJK is al even achter de rug. Onze jeugdspelers gaven allemaal het beste van zichzelf en op het einde mochten er 6 schakers op het podium plaatsnemen. Nog enkele anderen hadden een boekenbon tegoed voor hun prestaties.

In de reeks van de jongste schaker, de -8, was er geen enkele schaker van onze club te vinden. Onze jongste schakers bereiden zich voor op de debutantentornooien om in 2025 hopelijk wel van de partij te zijn.

In de reeks -10 had Timur al bij de start enkele bewogen partijen waarin de tegenstanders best wat kansen kregen. Hij wist telkens toch remise te halen in die moeilijke partijen. De andere won hij. Zo kwam hij in de laatste ronde uit op het eerste bord met nog een kansje op de eerste plaats. Na een partij die heen en weer ging werd remise het eindverdict, met 5,5/7 werd Timur 3e.
Bij de -10 werd Eden 3e bij de meisjes. Na tegenvallende paringen op dag 2 en een grote portie stress leek het toch wel heel spannend te worden. Maar aan de eindmeet stond ze met 4/7 toch mooi te blinken met haar trofee.

In de -12 werden geen prijzen gewonnen, maar Tigo en Lowie kwamen met sterk schaakwerk toch dichtbij een schaakbon.

Bij de -14 mocht Adriaan voor het eerst op het podium plaatsnemen. Na in ronde 2 een van de elofavorieten te kunnen verslaan bleef hij het hele tornooi ongeslagen. Met 3 remises die soms nog meer hadden kunnen worden werd Adriaan 3e met 5,5/7.
Lotus vocht in deze reeks voor de meisjestitel, het was een nek-aan-nek-race met dezelfde concurrente als de afgelopen BJK's en VJK's. Deze keer werd het net niet. 4/7 was wel nog steeds een duidelijke 2e plaats bij de meisjes.
Maarin wist met 4,5/7 ook een boekenbon binnen te halen.

Bij de -16 wisten Pieter-Jan en Stan met een stevige prestatie van 4,5/7 een boekenbon binnen te halen. Maxim en Killian misten die nipt met 4/7 en een hoop scheidingspunten van hun sterke tegenstanders.

In de -18 was er een boekenbon voor Pjotr en Alexander met 4,5/7. Diana beleefde een moeilijk tornooi maar wist toch nog steeds 2e te worden bij de meisjes. Mits dit een volledig 9-rondig tornooi was geweest dan zag het podium er mogelijks geheel anders uit...

Bij de -20 werd Tyani kampioene met 4/7. 

Noteer 2 tot en met 8 februari 2025 alvast in je agenda voor al wie er volgend jaar bij wil zijn! Het BJK 2025 gaat door in de Floreal te Blankenberge.

Categorie

Jeugd