BJK 2024 te Turnhout

Voor het eerst sinds 2013 is het BJK niet in Blankenberge. Eenmalig is het BJK te gast in Turnhout.

Doordat de schaakmatchen pas op donderdag starten, maar de meeste kinderen wel een vrije woensdagnamiddag hebben was het plan om minder fileleed te hebben door de avondspits te vermijden. Wat een route van ongeveer 1u30min was vanuit Merelbeke werd toch al snel 2u30min en we vonden dat het tegen zat. Auto's die iets later vertrokken hadden al wat extra tijd nodig en plaspauzes onderweg.

Eens aangekomen werd een goede lading boodschappen gehaald, gevoetbald en werd de speeltuin getest. De wraps gingen goed binnen.

Het echt verschrikkelijke fileleed was helaas nog gespaard voor de laatst aankomende schakers op woensdag. Zij kwamen toe na een rit van meer dan 4u30 en dit was gewoon om kinderen af te zetten. Maar ook vertrekken ging niet zonder slag of stoot. Bij het manoeuvreren kwam de auto vast te zitten in het drassige gras. Mits voldoende schakers een duwtje gaven geraakte de auto terug in beweging.

Vandaag komen er nog 2 schakers en schaakbegeleiders aan. Om 9u30 wordt de eerste match gespeeld en om 15u volgt ronde 2. Na 7 rondes zullen we op zondag weten wie de Belgische kampioenen zijn. 

Hopelijk komt er nog een linkje naar live-borden.

De uitslagen vind je via de resultatenpagina van de KBSB. Er zijn 25 LSV-Chesspiranters om in de gaten te houden!

Foto-album (voeg gerust zelf foto's toe)

Categorie

Algemeen