Debutanten- en rapidtornooi Lokeren

De uitslagen van alle groepen kunnen hier gevonden worden. De foto’s zijn hier.


In stap 1 namen heel wat schakers (Johannes, Axl, Benten, Maarin, Victor, Armin, Gerben, Tobe, Isolde en Max) voor het eerst deel aan een tornooi, super dat jullie de uitdaging aandurfden! Maar liefst 51 beginnende schakertjes deden mee.
Er werden heel wat mooie medailles gewonnen! De sterkste prestaties waren van Tuur die zilver won in de hoogste finalegroep van stap 1, Yoran die goud won in de B-groep en Johannes die als 2e jongste van iedereen na zijn superpartijen in de voorronde een plaatsje in de C-groep bemachtigde.
Goud: Yoran (B), Maarin (I), Armin (K), Max (L)
Zilver: Tuur (A), Axl (D), Paul (I), Victor (I), Tobe (J), Isolde (K)
Brons: Johannes (C), Benten (D), Gerben (E), Briek (J)
Ward Van Eenooghe (Rapid Aalter) werd de winnaar bij stap 1.

Bij stap 2 heeft iedereen voorheen wel al een tornooitje gespeeld dus ging alles wel oke, met 45 waren ze en deze medailles werden allemaal gewonnen. Lander, David en Robin haalden 3/4 in de voorrondes en speelden mee in de topgroepen. Lander wist zilver te behalen in groep B, David en Robin haalden beide brons in groep D! Yumi was helaas te ziek om na de voorrondes nog mee te strijden in de finalepoule.
Goud: Zeno (E), Arnon (F), Tuur (H), Jasper (J)
Zilver: Lander (B), Simon (E), Klaas (F), Noah (G), Wout (H)
Brons: David (D), Robin (D), Sinon (F), Ahmed (H)
Niel De Wever (Luctor et Emergo Waregem) won in stap 2 met het maximum van de punten.

34 deelnemers waren er bij stap 3. Bij die deelnemers zaten al heel wat ervaren spelertjes dus voor elk punt werd er volop gestreden.
Killian haalde 3/4 en zo ook de B-groep, daarin wist hij brons te halen. Brecht sleepte in de voorronde remise uit de brand tegen de Belgisch kampioen -8 en wist zilver te halen in de C-groep. Ook Pieter en Tycho wisten de gouden medaille te veroveren!
Goud: Jorrit (E), Pieter (F), Tycho (I)
Zilver: Brecht (C), Emerik (E)
Brons: Killian (B), Esther (E), Elitha (F)
Winnaar bij stap 3 was Hugo Froeyman (Mechelen).

In het rapid speelde Parcival heel erg sterk. Mits een remiseclaim in de laatste ronde had hij zelfs 3e kunnen worden, met 5/7 werd hij weliswaar nog zeer mooi 8e. En dit net voor Joris en Tyani die beide 4.5/7, vooral Tyani haar eindsprint was erg sterk. Jan wist 4 punten te verzamelen maar moet toch even verschoten zijn in ronde 3 van een toch wel erg sterke 1350? Eleen en Rik deden telkens wat er verwacht werd en scoorden 3/7. Arne, Rien en Leen wisten elk 2/7 punten te halen in dit toch wel lastige deelnemersveld.
De eerste plaats was weggelegd voor Wessel van Kessel (NLS Lommel) met 6.5/7.

Categorie

Algemeen