IC Ronde 2: Ploeg 8

Deze keer trokken we naar het verre Geel. Na meer dan een uur rijden en een file bij wegenwerken onderweg, kwamen we aan.

Jeroens tegenstandster opende met het rustige Italiaans. Wanneer het spel uiteindelijk wat tactischer begon te worden blunderde ze al snel een stuk. Dit voordeel was voldoende om de winst binnen te halen.

Ook Killian opende met het Italiaans. Een moment van onoplettendheid liet de tegenstander spijtig genoeg toe om met stikmat een plots einde aan de partij te brengen.

Veerles tegenstander opende met het onverwachte c4. Daarna ging de partij gelijk op totdat Veerle te veel focusde op de aanval en vergat om de plannen van de tegenstander te bekijken. Een pion ging verloren. En wat later nog één. In een poging om snel aan de overkant te geraken, gaf Veerles tegenstander een pion weg. Het eindspel begon met elk drie pionnen en een paard, maar met een verre vrijpion voor de tegenstander. In het eindspel ging het op en neer tussen winst voor de tegenstander en remise. Uiteindelijk werden ook de paarden geslagen en kon Veerle de vrijpion slaan en toch op tijd terug keren om de laatste twee pionnen te verdedigen. Remise was het resultaat.

Pierre-Stéphane begon met de schotse opening. De partij ging praktisch de volledige wedstrijd gelijkmatig op. In het eindspel kon Pierre-Stéphane met de toren op de 7de rij komen en de torens verdubbelen. De tegenstander kon echter zijn loper voor de toren plaatsen. Zijn loper werd verdedigd door een pion. De enige mogelijkheid was dan de torens te ruilen.  Het bleef gelijk tot op het einde tot Pierre-Stéphane een blunder beging met zijn toren waardoor de partij verloren was.

Resultaat: Geel wint met 2,5 - 1,5.

 

 

 

Categorie

IC