Maarin, Yumi, Pjotr, Parcival, Eleen en William Oost-Vlaams kampioen!

Afgelopen weekend werd er weer volop gestreden om de Oost-Vlaamse titels in Zottegem. 46 dappere strijders deden mee voor extra ervaring, een plaatsje op het Vlaams of misschien wel een titel van Oost-Vlaams kampioen. De -20 en -18 spelen steeds samen. De prijzen worden wel apart uitgereikt. William stond maar een remise toe en eindigde als eerste met 6.5/7 hiermee werd hij Oost-Vlaams kampioen bij de -18. Robbert had in het onderlinge duel met William wel een mooie stelling, maar tijdnood is erg lastig als er maar 10 seconden bijkomen. Daarnaast waren er nog 2 remises zodat hij met 5/7 3e eindigde. Lias begon en eindigde goed met helaas verlies tussenin om toch een mooie 4/7 te scoren. Xander had wat paringspech en speelde tegen de volledige top 3, 3.5/7 wist hij wel te verzamelen. Alexie won met een trucje van Eleen en scoorde 3/7 en Eleen was dus vrij boos op zichzelf maar wist toch nog 3/7 te scoren en werd hiermee Oost-Vlaams kampioene bij de -18 (maar ik kon haar helaas niet op foto vastleggen met haar beker). Siebe scoorde op zijn eerste kampioenschap 2/7 en mag tevreden zijn van zijn spelniveau. Arne kon maar 1 dag meespelen en wist 1/4 te scoren.

William Oost-Vlaams kampioen

In de -16 werd Parcival voor het eerst Oost-Vlaams kampioen. Na een start van 3/3 kwamen er 2 remises tegen concurrenten Rune en Berwout, daarna werd gewonnen en in de laatste ronde stelde hij met remise tegen clubgenoot Pieter zijn titel veilig (en had Pieter ook nog een halfje). Pieter speelde een regelmatig tornooi met 3.5/7 tegen 5 clubgenoten op 7 ronden, enkel Laura ontweek hij. Arthur was niet zo gelukkig met 3.5/7 maar mag daarmee nog net naar het Vlaams kampioenschap. Laura kon pas meedoen vanaf ronde 3 en haalde 3 punten. Ruben speelde mooie matchen maar had nog meer punten gewild dan 2.5/7. Rien kon enkel de eerste dag meedoen en wist 1 punt te scoren. Voor Adam was dit tornooi echt moeilijk, een beetje meer matchritme zou tot meer dan 1 punt leiden.

Parcival Oost-Vlaams kampioen

De -14 was een reeks waarin vanalles gebeurde. Na een niet zo goede eerste dag van Léon met 2/4 kwam hij de 2e dag wel op stoom om met 4.5/7 4e te worden. Wolf had dan weer een prima eerste dag met 3.5/4 en scoorde in ronde 7 eindelijk nog een keer om 5e te eindigen met eenzelfde 4.5/7. Lasse scoorde iets regelmatiger en werd met 4/7 mooi 6e. Victor wou op dag 2 goed scoren na zijn start van 2/4 maar kwam dan uit tegen Léon in ronde 5, de 2 volgende rondes werd er wel gewonnen maar zijn scheidingspunten waren niet zo schitterend. Alexander had een prima start met 3/4 maar eindigde helaas ook met diezelfde score door jammerlijke fouten op dag 2. Loïc wisselde goede en minder goede partijen af om 3 punten te scoren. Tibe kon enkel op dag 1 meedoen doordat er gewoonweg teveel schoolwerk was en tussen de partijen door te weinig tijd, zijn getoonde spel was prima, een betere tijdsindeling had wel meer dan 2.5/4 opgebracht. Brecht wou niet onderdoen voor zijn broer Siebe en toonde ook hoe snel hij bijleert om 2.5/7 te scoren. Wouter niet echt gelukkig met zijn 2.5 punten en zal dat volgend tornooi zeker en vast beter doen.

De -12 was een prooi voor Pjotr, na een prima 6/6 stelde hij zijn eerste Oost-Vlaamse titel veilig met een remise in de laatste ronde tegen Calin. Jiaqi moest in Pjotr en Calin zijn meerdere erkennen, met 5/7 eindigt hij wel nog steeds op een mooie 4e plaats. Arnon startte met een lange rokade maar scoorde daarna 4 op een rij! Mathias ging in de laatste ronde vol voor de winst, offerde zijn stuk meer maar moest toch berusten in remise en 3.5/7. Noah scoorde vlot tot 3/4 maar dan werd het erg moeilijk en kwamen er geen punten meer bij. Lars was dan weer pas op dreef op dag 2 om ook 3/7 te scoren. Marius speelde alsmaar langere en langere partijen naarmate het tornooi vorderde om 2.5 punten te totaliseren. Axl leerde weer heel wat blij en was terecht blij met elk van zijn 2 winstpunten. Ook Klaas scoorde mooi elke dag 1 winstpartij om 2/7 te hebben. Boris kon er maar 1 dagje bijzijn en verzamelde 1 punt tijdens de onderlinge matchen met 4 clubgenoten waarvoor hij naar Zottegem kwam.

Pjotr Oost-Vlaams kampioen

In de -10 wisten gingen we niet met de eerste plaats lopen, maar de laatste ronde bracht weliswaar wel een mooi tafereel: op de eerste 5 borden zaten 5 LSV-Chesspiranters oog in oog met 5 Mercatellers, we verloren dit duel met 1-4 maar toch waren er toch mooie prestaties neergezet. Stan werd 4e met 6/9, Killian scoorde evenveel en werd zo 5e. Yumi mocht eens zien of haar nieuwe leeftijdscategorie haar goed lag en met 5/9 en de titel van Oost-Vlaams kampioene kunnen we wel zeggen dat het goed ging. Ook Ruben haalde dit totaal en mag zo ook nog mee naar het Vlaams kampioenschap. Tuur startte fantastisch met 4/7, helaas waren zijn 2 laatste tegenstanders toch nog wat te moeilijk en bleef het daarbij. Wolf moest eerst nog zijn concentratie ergens vinden om dan 4 keer te winnen. Isolde wist 3.5 punten te verzamelen gedurende de dag. Briek scoorde 2.5 keer, maar dat had gerust meer kunnen zijn en vond hijzelf soms ook wel frustrerend, een mat die toch geen mat bleek ging verloren en in een andere match met dame ging het snel pat.

Yumi Oost-Vlaams kampioene

In de -8 ten slotte hebben we ook een nieuwe kampioen in de club, Maarin won met een fenomenale 9/9 zijn reeks. Paul werd 2e met 7/9 en enkel verliesmatchen tegen Maarin. Ook Max deed het prima met 5/9 al vindt hij die klok wel een verschrikkelijk stresserend iets. Tigo speelde zijn eerste tornooitje ooit en wist 4 punten te scoren wat ook super was!

Maarin Oost-Vlaams kampioen

Grote dankuwel aan alle chauffeurs dit weekend en aan de schaakbegeleiders van dienst: Wessel, Ward, Joris en Annelies!

Eindresultaat:

  • 4 Oost-Vlaamse kampioenen: William (-18), Parcival (-16), Pjotr (-12) en Maarin (-8)
  • 2 Oost-Vlaamse kampioenes: Eleen (-18) en Yumi (-10)
  • 24 Geselecteerden voor het Vlaams:
    Dries, William en Tyani op basis van hun Vlaams kampioenstitel van vorig jaar
    Robbert, Lias, Xander, Eleen, Alexie, Parcival, Pieter, Arthur, Léon, Wolf, Lasse, Pjotr, Jiaqi, Stan, Killian, Yumi, Ruben, Maarin, Paul, Max en Tigo op basis van prestaties op dit Oost-Vlaams kampioenschap

Categorie

Jeugd