Nieuwjaarsreceptie en schoolschaak-kampioenschappen

Vorig weekend waren er heel wat schaakactiviteiten. Op zaterdag was er een sessie over het gebruik van schaakprogramma's door Helmut Froeyman. De volwassenen en sterkere jeugdspelers zagen heel wat nieuwe mogelijkheden om met de computer te werken. Vermoedelijk proberen we hiermee zelf ook in de club aan de slag te gaan zodat iedereen alsmaar meer vaardig wordt met deze programma's.

Daarna ging de nieuwjaarsreceptie door met een tornooitje. Bij de beginners haalden Maarin en Menno het meeste punten.
Bij de ouders/beginnende volwassenen had Jan M 2/2 maar hij zag af van een laatste partijtje, zo mocht Gert (papa Wolf en Louis) het opnemen tegen Wim (papa Rien en Arne) om de eindwinst. Wim won (net als vorig jaar) het tornooitje onder de ouders!
Bij de gevorderde schakers was er heel wat jeugd om het tegen de niet zo jeugdigen meer op te nemen. William won al zijn 4 partijtjes en werd 1e. Op de 2e plaats vinden we een resem spelers met 3/4: Joris, Bernard en Robbert die enkel van William verloren. Ook Kurt, Tyani, Parcival en Klaus eindigden op de gedeelde 2e plaats. De beste prestatie van de dag als we tpr en elo's vergelijken kwam natuurlijk van William, daarnaast vinden we Parcival en Bernard terug die erg sterk presteerden.

Ook op zaterdag was het Vlaams Schoolschaakkampioenschap voor lager onderwijs. Vlaams kampioen werd de ploeg van Sint-Barbara met daarin Lasse (7/9) op bord 2. SFB Melle was op dit tornooi maar present met 3 spelers omdat Pjotr in het ziekenhuis ligt, Stan (7/9) deed zijn uiterste best en ze behaalden een 3e plaats. Veel beterschap Pjotr, we duimen allemaal mee! Brecht (4.5/9) leidde SportBS Destelbergen naar de 10e plaats. Het College Paters Jozefieten Melle eindigde met hun 2 ploegjes weer mooi in elkaars buurt met een 33e en 34e plaats. Net als op het Oost-Vlaams kampioenschap mochten ze de laatste ronde onderling spelen en kwam er een gelijkspel uit de bus. David en Zephira haalden 6/9 en Sinon wist 3.5/9 te behalen.
Eindstand

Verslagje van Marianne over het vervolg van het schoolschaakkampioenschap op zondag.
Onze jonge clubgenoten vertrokken reeds bij het krieken van de dag om hun school te vertegenwoordigen. Ruben kon een splinternieuw ploegje samenstellen bij de “mini’s” (een aparte competitie voor schakers uit het 1e t.e.m. 3e leerjaar) en ze sprokkelden nog aardig wat punten bij elkaar. Ook Victor trad aan met een nieuw en gemotiveerd team. Wouter moest alle zeilen bijzetten op het 2e bord bij Sint-Lievens. Arne en Rien konden een ploeg samenstellen met oud-clubgenoot Cedric en zijn broer Robin. Igna, Wolf, Robin en Loïc traden aan voor verschillende ploegjes van Don Bosco Zwijnaarde en zijn best tevreden met hun prestaties vandaag. Leuk om ook onze oud-clubgenoten Milan, Tom en Nienke terug te zien! Het podium was voor de doorwinterde teams. Robbert en zijn ploeg scoorden voor Atheneum Voskenslaan een knappe 3e plaats. De onbedreigde winnaar van dit tornooi werd de ploeg van Dries, Klaus en Xander: Sint-Paulus Gent. Zij schaakten vanaf de 3e ronde tot en met de laatste aan de eerste tafel. Met dank ook aan Kobe VH en Elisabeth C. voor hun ijzersterk spel! De ploegen op het podium en de ploeg van Wouter plaatsten zich rechtstreeks voor het Belgisch kampioenschap in maart. Gewapend met trofeeën, medailles, snoep en verschillende naturaprijzen keerden allen tevreden naar huis terug. Proficiat aan al onze schakers!
Eindstand
Nog meer schoolschaakfoto's

Categorie

Jeugd