Tyani is Belgisch kampioene -14!

Een heel erg grote dankuwel aan al onze schaakbegeleiders en kookouders. Jullie zijn de sleutel tot het succes om al deze kinderen zo gelukkig te zien bij zowel winst als verlies omdat het gewoon een superweek is!

In de -8 deed Yumi vorig jaar al mee, nu kwam haar kleine broer Paul ook meedoen. Yumi wist zomaar 5/9 te halen zodat ze eindigde op de 11e plaats en als 2e meisje!
Voor Paul was het de eerste ronden nog wat onwennig met de notatie maar op het einde vormde dat geen hindernis meer. Als jongste van alle kinderen wist hij zeer mooi 3.5/9 te scoren.

Bij de -10 haalde Stan 5/7 en hoopte hij op nog een extra puntje, dat kwam er helaas niet, met 5/9 werd hij mooi 18e. Killian, Ruben en Lars vinden we allemaal samen terug met 4/9. Arnon speelde voor het eerst mee en wist direct 3.5/9 te halen tegen niet de minste tegenstand. Klaas haalde dit jaar vlot punten binnen en ook nieuwkomer Sinon wist 3/9 te verzamelen.

In de -12 was het heel erg spannend, zonder dat iemand voor dit tornooi dit had durven voorspellen zat Jiaqi in de laatste ronde op bord 1, winst tegen Arne betekende dan wel geen eerste plaats omdat er op 2 en 3 ook nog kinderen met meer of evenveel punten zaten. Dikke proficiat met je 7.5/9 en 3e plaats! Alexander weet wat een eindsprint betekent, in ronde 8 won hij in 8 zetten en in de 9e ronde in 21 zetten, met 6/9 werd hij 11e. Pjotr was de laatste ronde misschien niet meer fris genoeg tegen de 3e elo, maar 5.5/9 bracht hem op een 17e plaats. Lasse sloot winnend af om met 5/9 huiswaarts te keren. Mathias haalde exact de helft. Emerik, die voor het eerst meedeed aan het BJK, deed sommige schaakbegeleiders toch wel versteld staan en haalde 4/9. Thygo haalde 3.5 punten binnen. Ook Jasper en Tycho deden hun uiterste best en waren zeer leergierig om 3 punten binnen te halen. Voor Vincent was dit een tornooi met heel veel moeilijke tegenstand, zijn glimlach ging echter nooit verloren na de partijen (op dat ene moment na toen hij vermoord werd in gotcha). Zephira was ons enige meisje in de aparte meisjesreeks van de -12 waarin ze 4/9 wist te behalen.

Bij de -14 waren er heel veel deelnemers, in de laatste ronde keken we in spanning naar de partij waarin de 3e plaats beslecht werd tussen Léon en Joppe Raats. Léon werd er erg zenuwachtig van en besloot vrede te nemen met remise, 6.5/9 en een 6e plaats. Ook Parcival haalde deze score en de 5e plaats weliswaar via een ongeslagen parcour met in het midden 5 remises op rij. Tibe was erg blij na zijn 7e ronde waarin hij de kampioen van vorig jaar mat zette, hij eindigt met 5.5/9 op plaats 18. Wolf was tegen diezelfde tegenstander iets minder gelukkig toen hij de laatste ronde even niet oplette en eindigt met 5/9. Ook superstarter Victor die in de eerste ronde lak had aan de elogica haalde 5/9. Loïc had even nodig om in gang te komen maar eens hij vertrokken was ging het goed en haalde hij 4/9. Wouter speelde partijen van een heel goed niveau en had wel meer verdiend dan 3.5/9, dit was net dezelfde score als die van Rien. Richard, Adam en Pieterjan haalden elk 3 punten. Tuur wist 2 volle punten binnen te halen. Dan dacht u dat dit het wel zou zijn met deze 12 jongens van de -14, niets is minder waar want ook bij de meisjes was er een mooie delegatie aanwezig. Tyani had een tegenvaller in de 3e ronde toen ze haar stuk weggaf aan Marie, zij moest dan weer de duimen leggen voor Juliette van wie Tyani in de 6e ronde kon winnen. Marie en Juliette gaven echter onder de baan elk nog een halfje af zodat Tyani haar eerste Belgische titel kan vieren met 8/9 na dit jaar eerst al Oost-Vlaams en Vlaamse kampioene te zijn! Laura werd 7e met een zeer mooie 5/9. Igna (2), Elitha (1) en Esther (0) merkten dat deze reeks loodzwaar was, elk misten ze ergens wel (een of meerdere keren) de voortzetting in een betere stelling wat natuurlijk wel erg jammer is.

In de -16 leek Dries eerst zo onverwoestbaar als 2 jaar geleden maar dat bleef helaas niet duren want tegen Warre verloor hij. Even verwerken en dan toch vol ervoor gaan om 2e te worden met 7/9! Robbert haalde met 6/9 een zeer mooie 7e plaats binnen. Ook Arthur deed goed mee in deze reeks, hij sloot helaas af met 2 verliespartijen maar toch een zeer mooie 4.5/9. Ruben wist mooi 4 punten binnen te halen, voor Arne waren dat er 3 en voor Pieter 2.5. Zeno moest tot de laatste dag op zijn eigen punt wachten maar toonde zijn vechtlust en scoorde.

Bij de -18 was het William zijn BJK gewoonweg niet, met 4/9 kijkt hij al uit naar een volgend tornooi om die elopunten terug te sprokkelen. Xander is dan weer gekend als een iets tragere starter maar hij stoomde ook door tot 4/9. Eleen verbaasde zichzelf en de concurrentes in haar reeks, nadat ze eerst Sofie versloeg hield ze ook Fleur op remise, tegen de jongens scoorde ze minder vlot. Met 3.5/9 werd Eleen 3e meisje! Lias haalde 3/9, Jarno en Alexie scoorden beiden 2 punten.

In de -20 ten slotte hadden we maar een deelneemster, Esmée ging de uitdaging aan en wist 2 punten te behalen.

Naast deze fantastische podiumplaatsen behaald door Yumi (-8, 2e plaats), Jiaqi (-12, 3e plaats), Tyani (-14, 1e plaats), Dries (-16, 2e plaats) en Eleen (-18, 3e plaats) waren er nog meer prijsjes. Ook Alexander, Pjotr, Parcival, Léon, Tibe en Robbert kregen allen nog een waardebon om nieuw schaakmateriaal mee aan te schaffen.

Categorie

Jeugd