BJK na ronde 6

Gisteren was er een dubbele matchdag, met mogelijkheden tot extra vreugde bij 2/2, verdriet bij 0/2 of nog andere gevoelens daar ergens tussenin.
Tyani heeft heeft nog steeds het maximum van 6/6 (in totaal spelen er 5 kinderen dit nog klaar) en heeft al een kleine voorsprong op de concurrentie.

Bij de -8 was er voor sommigen een aarzelende start maar nu staan Maarin, Paul en Tigo allen op of boven de helft.

In de -10 meisjes speelt Yumi vandaag een belangrijke match voor de 3e plaats tegen Izia; ook Isolde is al erg gegroeid en heeft ook al de helft van de punten.

Killian is onze ster bij de -10 jongens, met 4.5/6 staat hij op een gedeelde 3e plaats. Stan knoopt ook weer aan met 3.5/6, Tuur heeft heel wat bijgeleerd en wisselt winst met verlies, Ruben zijn motor is op gang gekomen en Briek kan vandaag hopelijk ook scoren.

In de -12 stonden Jiaqi en Pjotr er erg goed voor met 4/4, 's ochtends haalden ze nog 1.5/2 maar in de namiddag verloren ze beide. De achtervolging is ingezet met voor Pjotr (5/6) en voor Jiaqi (4.5/6) . Ook Mathias speelt goed mee en heeft al 4/6. Jasper en Lars hebben beide mooi de helft. 2/6 is er voor Axl, Klaas, Arnon en Vincent.

In de -14 speelt Wolf 3 op een rij (na 3x winst kwam 3x remise), ik hoop dat zijn volgende 3 terug winsten worden, de partijen zijn telkens erg goed. Léon achtervolgt Wolf met 4/6. Alexander en Tibe volgen met 3.5/6. Victor, Lasse en Loïc volgen met de helft. Emerik heeft 2.5/6 en Wouter heeft door zijn maagproblemen sommige partijen vroeger dan gehoopt moeten staken, maar heeft wel al 2/6. Tycho, Tuur en Yoran hebben nog maar 1 punt, maar vechten strijdvaardig verder voor meer punten.

Bij de -16 meisjes mag iedereen op haar hoede zijn voor Laura, Laura blijft alert en weet je te pakken als je even niet oplet, zo heeft ze mooi de helft van de punten.

Bij de jongens van de -16 vindt Parcival het toch wel erg jammer dat hij verloren is van Lev, want voor de rest is hij nog ongeslagen op plaats 2 met 5/6. Arthur gaat vandaag terug voor meer met zijn 3/6. Rien en Ruben scoorden al 2/6 en Adam en Pieter hebben beide 1.5/6.

In de -18 meisjes wordt een gesloten tornooi gespeeld, Eleen heeft 2/6.

In de -18 heeft Robbert 4.5/6 na een snelle winst gisteren en mag hij vandaag op bord 2 aantreden. Lias en Jarno hebben elk 2/6. Arne heeft 1/6 en is daarom vandaag bye.

Bij de -20 is Alexie onze enige deelneemster, ze wist tegen een sterke speelster remise te spelen. Maar tegen 2 tegenstanders van vrij gelijk niveau haalde ze niet alles eruit.

Nog 3 rondes en een blitztornooi en dan weten we pas wie zich Belgisch kampioen mag noemen.

Dries zijn start was super, maar nu vlot het minder want er kwamen nog geen punten bij, er zijn wel nog 3 ronden om wat orde op zaken te zetten.

Categorie

Jeugd