Debutanten- en rapidtornooi Evergem

Om de Paasvakantie goed te starten organiseerde MSV een debutantentornooi en daarnaast ook nog een rapidtornooi.

Bij stap 2 schaakten Simon, Eden en Mattijs mee. Simon startte wat ongelukkig zonder tegenstander in ronde 1, daarna werd herdersmat in alle varianten geoefend, ook de variant waarbij je zelf helaas je dame verliest zat erbij. 3/4 maar net genoeg scheidingspunten om naar de A-finale te gaan. Eden was met een straffe 3/3 gestart. In de laatste ronde had ze een voordeeltje en haar tegenstander stelde remise voor. Omdat een 3,5/4 zekerheid gaf tot de A-finale nam ze het aan. Mattijs zette mooi schaak neer en verloor in de voorronde 1 match. Met 3/4 mocht hij naar de B-finale.
In de B-finale toonde Mattijs dat hij al heel veel kan, hij won vlot de gouden medaille met 2,5/3.
In de A-finale speelden Eden en Simon om de grote medailles. Simon had intussen de herdersmatten achterwege gelaten en won de grote zilveren medaille met 2/3, Eden won de grote bronzen medaille met 1/3.
Eden en Mattijs wonnen elk ook nog een extra prijs omdat ze 3 debutantentornooien in 1 schooljaar gespeeld hadden!

Gust speelde voor het eerst mee in stap 3, de eerste keer in een hogere stap is altijd een uitdaging. De eerste match werd direct gewonnen! De tegenstanders waren soms wel erg sterk, maar Gust won brons in de D-finale.
Alle kinderen in het debutantentornooi kregen een zeer mooie rugzak mee naar huis als prijs!

Ook Yoran en Tuur konden nog meeschaken, niet meer in het stappentornooi maar wel in de B-reeks van het recreatief rapidtornooi. Elk scoorden ze 3/5 en werden zo mooi 6e en 8e in hun reeks.
Lotus hoorde op elo ook bij de B-reeks (-1400) te spelen, maar ze verkoos iets meer uitdaging en speelde mee in de A-reeks en ze deed dat fantastisch! Winst tegen 1700 en 1600, remise tegen 1600 en 1900 om dan in de laatste match tegen haar ex-clubgenoot Niel uit te komen. Niel won de match, en het tornooi. Lotus eindigt 6e met een zeer straffe 3/5!

Categorie

Jeugd