Criterium Landegem

Het einde van het schaakjaar betekent aardbeien in Landegem. In ruil moet je natuurlijk wel 7 of 9 rondes schaken om je naturaprijs te kunnen krijgen. Wie in de top 5 stond kon nog eens extra aardbeien winnen!

In de -8 speelden Eden en Timour. Na 4 rondes hadden ze allebei 4/4 en mochten ze het tegen elkaar opnemen, Eden wist voor het eerst van Timour te winnen! De ronde daarna was Eden ook weer goed bezig tot ze plots mat achter de paaltjes ging, zonde... Met 8/9 was het afwachten wat de scheidingspunten zouden geven want onderling resultaat is niet het eerste scheidingscriterium.  Het scheelde uiteindelijk 1 puntje in het tweede scheidingscriterium en zo werd Timour 1e met 8/9 en Eden 2e met 8/9, 2 hele straffe prestaties!

Paul scoorde bij de -10 5/9 maar wil zeker meer scoren op een volgend tornooi. 

Bij de -12 won Yumi voor het eerst (waar ik van weet) in een echt tornooi van Lotus. Voor Lotus was het dus achtervolgen geblazen. Maarin startte met een vlekkeloze 4/4 maar moest dan toch het hoofd beginnen buigen. In de laatste ronde zaten Lotus en Maarin samen met 2 schakers uit Turnhout op de eerste 2 borden met 5/6. Maarin verloor, Lotus speelde remise. 3e plaats voor Lotus en 4e voor Maarin. Yumi werd 7e met 5/7. Abel en Lars Ve scoren een mooie 4/7. 

In de -14 scoorde Maxim iets minder dan gewoonlijk met 4,5/7. Lars Va kon de laatste 2 rondes niet meer meespelen omwille van de proclamatie van zijn broer, hij scoorde 3/5. Mattijs zet door ook al is het soms moeilijk, hij scoorde 2/7 tegen schakers die al best wel wat jaren ervaring op de teller hebben.

Bij de -16 verraste Lasse in ronde 3 door Wonder te verslaan. Daarna speelden Diana en Lasse op het eerste bord tegen elkaar, Diana won. In ronde 5 verloor Diana helaas van een sterk spelende Casimir. Diana werd 2e met 5,5/7. Lasse nam in de laatste ronde revanche voor de laatste ronde van het criterium in Aalter, met zijn winst scoorde hij 5/7, goed voor een 5e plaats. Yoran scoorde mooi de helft.

William startte in het open met een vlotte 3/3, maar in ronde 4 was het snel gedaan tegen Jimmy, helaas ging het punt niet William zijn kant uit. De volgende 3 rondes werden gewonnen zodat William met 6/7 de Open reeks won! Ik werd zelf 6e met 5/7, de verliesmatchen waren geen eenrichtingsverkeer geweest, maar de partijen die uiteindelijk gewonnen werden stonden soms tussentijds erg slecht. Wouter kwam langzaam op gang om 3/7 te scoren.

De volwassenen van -1500 die in de B-reeks kunnen meespelen werkt best wel goed. De A-reeks wordt er in zijn geheel sterker door en ook de B-reeks is mooi bezet met jong en iets ouder. Voor alle volwassenen is het dus zeker een aanrader om ooit eens mee te spelen op een criteriumtornooi. 

Alle uitslagen van het tornooi in Landegem vind je op de site van de KBSB, kies club = 430: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionSWAR/SwarResults.php

Nu zondag, 3 juli, wordt er geschaakt aan de zee, meer specifiek in Oostende, veel succes!
Inschrijven is nog mogelijk: https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage

Categorie

Jeugd