Criterium Zottegem

Gisteren vond het jaarlijkse tornooi van Zottegem plaats. Er waren heel erg veel deelnemers en we waren blij om achteraan de zaal toch een plaats voor de ouders en de schakers tussen de partijen door te kunnen vinden. Anders kan een dag wel heel erg lang worden om te supporteren.

In de open reeks nam Ferry een vlotte start met 3/4, daarna werd het wel een beetje lastiger. Arne kwam pas op het einde op gang en wist 2.5 te verzamelen.

Parcival werd wel 3e in de B-reeks maar zal toch zijn remisepercentage omlaag moeten halen en liefst het winstpercentage omhoog in ruil, 4.5/7 was zijn eindscore. Pieter wist tegen sterke spelers te scoren om op 4/7 te eindigen, ook Laura haalde 4/7 en voor Rien waren er 3 punten.

Tyani werd met 5/7 3e na een remise tegen de uiteindelijke winnaar, een remise door onvoldoende tijd en een verlies in de laatste ronde. Wolf werd met dezelfde score mooi 5e. Victor haalde een mooie 4.5/7. Alexander moest op het einde een jammerlijke 0/2 optekenen tegen Tyani en Leen waardoor hij wel veel scheidingspunten had maar 4/7 was minder dan zijn gehoopte aantal punten. Emerik had in de eerste ronde veel krachten gebruikt om de hoogste elo een zo interessant mogelijke match te geven, de 2e ronde lukte het niet maar daarna werd een sterke 4 op een rij neergezet. Wouter had een mooie start, met een plusremise zonder tijd tegen Wolf, maar ook voor hem lukte het de laatste 2 rondes niet meer, 3.5/7 is toch een mooi resultaat tegen deze tegenstand. Lasse en Tycho scoorden elk 3 punten.

Pjotr startte met een stevige 5/5 in de -12 om dan remise te spelen tegen Amir en in de laatste ronde te lang na te denken tijdens het goedzetten van een stuk en zo een stuk te verliezen. Toch nog 4e met 5.5/7. Lars maakt zijn opmars en verbaast door telkens weer iemand nieuw te kunnen kloppen, 5/7 was zijn mooie score. Ook Mathias scoorde een goede 5/7. Lars en Arnon scoorden beide vlot 4/7 en dus meer dan de helft. Axl en Maurice wisten elk 3 keer de tegenstander te overwinnen.

In de -10 eindigden 3 spelers van ons op 6/9. Ruben wist in de laatste ronde van Arthur te winnen die anders toch vaak een lastige tegenstander is. Killian speelde zoals er verwacht werd maar wil zelf nog meer. Yumi was dan weer erg blij om voor het eerst tegen Lotus te kunnen winnen, maar ook de anderen zijn intussen gewaarschuwd. Isolde wisselde winst en verlies af en kwam uit op 4/9.

Paul werd 2e van de -8 met 6.5/9 een van zijn tegenstanders was zelf eens zo snood/slim geweest op een toren expres weg te geven zodat het pat was. Tigo en Adriaan mochten beide ook af en toe op de hoogste borden aantreden en behaalden beide 5/9. Remi speelde in de eerste partij vakkundig naar winst door allemaal veilige zetten te doen, maar ook de dubbele aanval heeft hij laten zien om 2 keer de winst binnen te halen.

Categorie

Jeugd