De ontknoping van de nationale interclub 2021-2022, eindsprint leidt tot promotie !

 

Het was dit seizoen weer een speciale editie van de Nationale Interclub competitie. Corona vond het helaas weer nodig om de kalender wat overhoop te gooien en sommige spelers buiten strijd te stellen. Maar deze keer kon alles toch min of meer afgewerkt worden, gelukkig maar.

Na een toch wel minder vorig seizoen waren onze ploegen met heel wat ambitie aan deze editie 2021-2022 begonnen. En dat deden ze met verve. Halverwege zag het er voor heel wat ploegen zeer goed uit. Enkele rondes later echter keerden de kansen (behalve voor ploeg 2) , zag het er plots helemaal anders uit en waren ze op achtervolgen aangewezen. Maar dan werd de eindsprint ingezet, hier en daar een beetje geholpen door de tegenstanders (maar ja daar kunnen we niet aan doen) en werd één en ander rechtgezet.

En het resultaat mag er zijn ! Zeven van onze negen ploegen eindigden in hun reeks binnen de top 3 !

Ploeg 2 werd kampioen en mag volgend jaar aantreden in de 3de klasse, proficiat. Hierdoor hebben we volgend seizoen 2 ploegen in die categorie met de bijhorende uitdagende partijen.

5, jawel vijf!, ploegen werden 2de waaronder  onze eerste ploeg in 3de en 4 ploegen in 5de klasse. Ploeg 1 werd zelf beste tweede in zijn categorie, de stap naar promotie was dus vrij klein (misschien volgend jaar?). Van die 4 ploegen in 5de mogen er 2 promoveren omdat ze bij de vier beste tweedes zijn. Ploegen 5 (Lokeren) en 9 (Merelbeke) zijn de gelukkigen.

Ook een ploeg met jeugdspelers werd derde in 5de. Onze ploegen gaan er gestaag op vooruit.

Ook in de twee andere ploegen werd er dapper gestreden maar was de tegenstand helaas veelal sterk.

We mogen terugblikken op een mooi seizoen waardoor we volgend jaar met 2 ploegen in 3de en 2 ploegen in 4de kunnen spelen, een mijlpaal in onze geschiedenis. Voor heel wat spelers wordt het een uitdagend interclubjaar.

Dank aan alle spelers om het beste van zichzelf te geven en trouw op post te zijn. Ook aan zij die invielen om de ploegen waar nodig te bevolken (en te scoren) en hierdoor forfaits te vermijden. Onze reservebank scoorde sterk en ook dit maakte deel uit van ons succes.

Veel dank aan de ploegkapiteins om mee te helpen puzzelen en de andere taken, zij die instonden voor de logistieke ondersteuning allerhande en de ouders die meehielpen met de bar in Merelbeke. Veel handen maken licht werk. Dank je wel.

De twee topscorers Nicolas en Jeroen lieten helaas in de laatste ronde een steekje vallen maar blijven toch onze topscorers van de vaste spelers.

Hier de eindstanden (pdf) van de interclub als ook een overzicht van alle resultaten (excel). Andere details op de site van de bond.

Een trotse interclubverantwoordelijke.

 

Categorie

IC

Reacties

Een dikke proficiat aan de interclubverantwoordelijke, Peter, voor al het puzzelwerk en regelen, zeker in het afgelopen Corona jaar was het fantastisch hoeveel spelers je blijvend kon motiveren!

Ik hoop dat jullie mogen promoveren naar 2de afdeling, ideaal voor jullie goed clubwerking, vergeet niet zoveel mensen er te laten bij horen.