Diesel van ploeg 1 komt op gang

Na 8 ronden werd het eens tijd voor een verslagje van onze eerste ploeg in de nationale interclub.

Na onze promotie naar 2e klasse wisten we dat we het moeilijk gingen krijgen. Daarom hebben we in de zomer 2 transfers vastgelegd: de Limburgse Roel Hamblok en de Lierse Olivier Verheyen. 2 vrienden van de club die graag in 2e klasse wouden spelen, dus wouden ze graag onze eerste 2 borden komen bestrijken. Verder werd onze vaste ploeg aangevuld met kapitein Ward, William, Lennart, Joris, Robbert en Tyani. Met de jongste ploeg van de reeks begonnen we met veel moed aan het seizoen.

In een reeks waarbij iedereen aan elkaar gewaagd is liep het voor nieuwjaar wat stroef. Op 5 ronden speelden we 2 keer gelijk: tegen Deurne en tegen leider Brasschaat. Na onze winterstage vonden we onze creativiteit en doorzettingsvermogen terug en waren we klaar om punten te pakken! In 2 derby's tegen Gent en Temse haalden we 2 keer een gelijkspel, maar daar zat zeker meer in. Toen kwam er een zeer belangrijke match aan: een verplaatsing naar de sympathieke ploeg uit Zottegem. Een match voor het behoud, aangezien we net naast elkaar stonden in het klassement. 

Tyani zette ons door een prachtige partij al snel op voorsprong. Niet veel later maakte Robbert de 0-2. Daarna waren remises van Ward en William en de winstpartijen van Olivier en Joris genoeg om met 3-5 te winnen! We doen dus een zeer goede zaak in het klassement, maar zijn er nog lang niet.

In bijlage zie je het klassement. De laatste 2 degraderen en de punten worden als volgt verdeeld: 2 punten voor winst, 1 punt voor gelijkspel en niks voor verlies. Momenteel staan we tiende, maar onze tactiek is weinig rekenen in het klassement en gewoon winnen.

William

Categorie

IC