IC Ronde 1: Ploeg 8

In de eerste ronde kregen we meteen een sterke tegenstander voorgeschoteld.  Met een gemiddeld ELO van 1654 is Turnhout 4 vermoedelijk een titelkandidaat. 

Op bord 1 speelde Rogers opponent in verdediging Siciliaans. De partij liep gelijk op. Beide spelers hadden allebei een geïsoleerde pion. Rogers pion was een hangende of achtergebleven pion de tegenstander had een vooruit geschoven pion. Het staat in de sterren geschreven dat een vooruit geschoven pion, schaaktechnisch, winnend is. Wat dan ook gebeurde. Resultaat : 0 - 1

Op bord 2 kwam Jeroen met zwart al snel een pion voor, maar moest daarna volop in de verdediging omwille van de dame die ingesloten dreigde te raken. In het tactisch steekspel dat volgde kon zijn tegenstander zijn initiatief echter niet omzetten in een concreet voordeel. Wanneer Jeroens positie uiteindelijk stabiliseerde, had hij een voordeel van twee pionnen, die hij in een overwinning wist te vertalen.

De partij op bord 3 ging in het begin gelijk op. Na het ruilen van de dames werd de druk op de c-pion groter. Veerle verdedigde die niet goed genoeg en de pion viel. Vervolgens vielen de torens en het paard binnen en was het volop verdedigen geblazen. Daarbij verloor Veerle de tijd uit het oog, 0 - 1 was het resultaat.

Op bord 4 moest Pierre-Stéphane het opnemen tegen een tiener met meer dan 1600 elo. Niet echt een haalbare kaart en dus 0 - 1.

1-3, Jeroen redt de eer tegen een moeilijke tegenstander.

 

 

 

 

 

Categorie

IC