IC Ronde 2: Ploeg 5

Vandaag trok ploeg 5 naar Waregem voor de tweede ronde van de interclub.

Wolf speelde met zwart en zijn tegenstander opende met een damesgambiet. Wolf miste iets in de opening en verloor al snel een pion. Op het einde van de partij stond Wolf nog steeds een pion achter. Wit had vier aaneengesloten pionnen, een toren en een loper. Zwart had drie verbonden pionnen, een toren en een paard. Wolfs tegenstander zag niet hoe hij kon doorbreken en bood remise aan wat Wolf aanvaardde.

Op bord twee stond Xander in de opening positioneel beter. Later kon hij zijn toren op de zevende rij plaatsen en vergrootte zo nog zijn positionele voorsprong. Zijn tegenstander maakte een kleine fout waardoor Xander een pion voor kwam. Wat later hadden ze beiden nog twee torens en tegengestelde lopers. Xander kan zijn tweede toren ook op de zevende rij krijgen en wint zo nog twee pionnen. Na het afruilen van een toren en een loper staat hij gewonnen.

Jarno's tegenstander opende op bord drie met koningsgambiet en vrij snel daarna had Jarno een dubbelpion op de d-lijn. Daardoor stond één van zijn lopers geblokkeerd. Aanvallen en verdedigen werd zo moeilijk en Jarno verloor de partij.

Op bord vier speelde ik met wit. Ik kwam vrij goed uit de opening en kon kort daarna een pion winnen. Vervolgens speelde mijn tegenstander aanvallender. Ik kon een aantal stukken afruilen. Misschien een beetje te veel. Wat later laat mijn tegenstander zich verrassen door een paardvork op de koning en een toren. Na het ruilen van de toren voor een paard, geeft hij op.

Ook deze week dus winst voor onze ploeg (1,5-2,5).

Categorie

IC