IC Ronde 9: Ploeg 2

In ronde 9 waren enkele vaste spelers niet beschikbaar. Gelukkig stonden Xander en Jiaqi paraat om onze ploeg te vervolledigen.
Na de schaakles konden we eens alle spelers en boterhammen aanwezig waren vertrekken naar Borgerhout, op die manier gingen we mooi op tijd aankomen.

Een GPS met matige instructies, enkele omleggingen en rondjes op zoek naar parkeerplaats later waren we aangekomen bij de speelzaal. Of was het nu wel de speelzaal? Er was namelijk kinderuniversiteit en we mochten zeker en vast wel naar het Spelletjestornooi gaan aangezien we om schaken vroegen. Iets later vonden we dan toch de speelzaal. Nog een tiental minuten later werd er nog wat geschoven in de speelzaal, plots was er maar 1 ipv 2 lokaaltjes beschikbaar en iets na 14u begon de match.

Na een tiental zetten begreep ik echt niets van mezelf, ik was erg lang aan het nadenken en mijn tijd slonk zienderogen, ik zocht naar opties om de stelling te vereenvoudigen, anders ging ik voor het eerst in mijn leven in extreme tijdnood komen in een officiƫle match. Of dat dacht ik, tegen zet 12 besloot ik even op onderzoek te gaan, mijn tegenstander was toch aan het denken geslagen. De klok toonde kwart na 3, iets meer dan 70 min ver in de schaakmatch. De schaakklok toonde echter 46 min en 39 min als resterende tijd. Ofte er was al zeker 95 min nagedacht + alle minuten die we hadden bijgekregen (12 min). Ik greep in nadat mijn tegenstander zette waarna we even rustig probeerden na te denken, een nieuwe klok namen en ons zelf elk voldoende tijd gaven na dit bizarre voorval. Op die manier konden we rustig verder spelen. De klok stond overigens juist ingesteld (voor zover we achteraf konden controleren).

Over naar het schaken. Xander stond als eerste een pionnetje voor. Ik had zelf al snel heel wat afgeruild (omdat ik dacht tijdnood te hebben). Jiaqi had een stelling met veel gemanoeuvreer en Tyani leek gelijk te staan maar er was wel een interessante pion die zowel positief (bij dreiging tot promotie) als negatief effect (bij verlies ervan) kon hebben. Xander werkte vlot af naar winst, maar op de andere borden was nog niets beslist. Jiaqi moest het initiatief aan zijn tegenstander laten en verloor materiaal. Tyani kwam remise overeen en niet veel later deed ik hetzelfde in een voor mij niet-standaard toreneindspel dat door beide goed gespeeld was. Jiaqi moest zijn meerdere erkennen.
2-2 gelijk was het eindresultaat van deze bewogen interclubnamiddag.

Categorie

IC