IC ronde 9: Ploeg 4

Ploeg 4 redt titelkansen in Brugge

De winnaar wordt waarschijnlijk kampioen. Ik was niet blij toen ik hun versterkte opstelling zag op bord 2, zodat 2 op 3 en 3 op 4 speelde. Het kan best dat bord 4 niet kon spelen maar waarom dan geen vervanger op bord 4? Dit is allesbehalve fijn.

Bord 3: Lias liet de dame binnendringen en verloor 2 pionnen. Toen hij alles of niets probeerde met een aanval ging ook zijn paard nog verloren. Dat kon niet meer goedkomen.

Bord 4: Bernard kon zijn favoriete anti-Siciliaans spelen en 30 zetten lang stond ik zeker beter. Toen ik 2 lopers kon slaan koos ik echter voor de verkeerde, waardoor ik een centrumpion verloor. Ik had toen beter verder afgeruild en voor remise geopteerd maar nam teveel risico (de eerste 2 borden leken remise) en verloor. Toen zag het er slecht uit voor ons.

Bord 2: Nico had de controle en kon de druk aanhouden. Terecht weigerde hij een remisevoorstel want dat zou ons de titel kosten. Hij gaf ons weer hoop met een mooie zege.

Bord 1: Steven was ondertussen in een iets betere stelling beland die er toch wel remise uitzag. Hij wist nu dat winst moest en bleef maar manoeuvreren in een superspannend eindspel tot hij met zijn koning kon binnendringen. Knap eindspel.

Dankzij die 2 - 2 hebben we nu de titelkansen in eigen handen. Nog 2 keer winnen, dat moet lukken.

Bernard

Categorie

IC