Léon wint in Geel

15 schakers trokken naar Geel voor het eerste criteriumtornooi van het jaar. 

William werd 4e in de A-reeks met een mooie 5/7. Ikzelf haalde dezelfde score, maar tegen wel iets makkelijkere tegenstand en werd 6e. Lias scoorde wat er van hem verwacht werd en maakte het ook zijn sterkere tegenstanders ferm lastig, zo kwam hij uit op 3/7.

Léon en Parcival kwamen na een 2/2 in de 3e ronde tegen elkaar uit. Onderling werd er remise gespeeld en daarna wonnen ze al de rest. Al had Léon wel de tijd nodig tegen een van zijn tegenstanders. Na de laatste match is het dan afwachten wat de eindstand zegt, SB laat je liever door de computer berekenen. Uiteindelijk was er een half puntje verschil, in het voordeel van Léon die zo eerste werd met 6.5/7 en Parcival werd dus 2e met eveneens 6.5/7.

Meer uitleg over scheidingspunten in het criterium:

  • SB ofte Sonneborn Berger: Je krijgt de punten van elke tegenstander waartegen je won, de helft van de punten van elke tegenstander waartegen je remise speelde en geen punten voor tegenstanders waartegen je verloor.
  • Bucholz: Je krijgt de punten van alle tegenstanders waartegen je gespeeld hebt (ongeacht het resultaat).
  • Voortschreiding: De som van je totaalscore in punten na elke ronde.

Alexander had zijn papa overtuigd om naast Wachtebeke ook in Geel te mogen meedoen. Met 5/7 werd Alexander 6e, maar hier had nog wel meer ingezeten als ronde 3 beter gelukt was.

Killian vond dat hij in ronde 2 niet had mogen verliezen, in de laatste rondes speelde hij 3 keer remise tegen sterke tegenstanders om zo ook net 6e te eindigen met 4.5/7. Arnon scoorde een mooie 4/7 en bij Axl was de helft in zicht maar lukte het net niet met 3/7.

In de -10 bevestigde Adriaan dat hij goed vooruit gaat met zijn 7e plaats en 6/9. De verrassing van de dag was wel voor Isolde die ook diezelfde score behaalde en 9e werd! Yumi scoorde 5/9 en is er waarschijnlijk op gebrand om binnenkort eens te winnen van Adriaan. Jill heeft het aangedurfd om mee te spelen. De punten binnenhalen lukte nog niet, maar ze bleef gelukkig en heeft zeker en vast veel bijgeleerd.

Bij de -8 mochten Tigo en Paul in de 1e ronde al onderling spelen. Tigo won het onderlinge duel. Uiteindelijk was het toch Paul die 2e werd met 7/9, Tigo werd mooi 3e met 5.5/9.

Het volgende criterium is op zaterdag 4 april in Pelt (Limburg). Alle info

Categorie

Jeugd