Mooie prestaties op eigen tornooi!

In stap 1 werden er heel wat medailles uitgereikt, hieronder zie je alle kinderen die dapper streden.
Voor sommigen was het hun eerste tornooi ooit en ze toonden dat ze toch al iets konden, zij verdienen een mooie vermelding.
Maurits won goud in de B-finale met als enige verlies in de voorronde een flauwe herdersmat. Ook Maarten deed voor het eerst mee en was goed voor zilver in de D-finale. Adriaan haalde ook zilver bij zijn eerste optreden. In de I-groep zaten Gust en Amina. Gust is nog maar net gestart maar haalde al zilver. Amina had al heel erg goed geholpen bij het opzetten van de zaal en ze haalde brons. Senne krijgt ook nog maar kort les en won goud in de K-finale. Florian wist op zijn eerste tornooi al eens te winnen en ging met brons naar huis. Lana en Johannes-Paulus konden nog niet tot mat komen maar hadden wel een erg leuke dag met hun brons in groep N.

De sterkste prestaties van heel stap 1 kwamen van Paul en Axl, Paul haalde voor de 2e keer nu de grote gouden medaille bij stap 1. Voor Axl was het zijn 2e grote zilveren medaille op rij in stap 1.

Goud: Paul (A), Maurits (B), David (F), Senne (K)
Zilver: Axl (A), Benten (B), Maarten (D), Adriaan (E), Quinten (F), Gust (I)
Brons: Sam (D), Samuel (F), Lars (G), Gerben (G), Amina (I), Florian (L), Johannes-Paulus (N), Lana (N)

In de groepen stap 2 en 3 zullen we het niet enkel over de nieuwkomers hebben. Enkel voor Daan was het zijn vuurdoop. Hij ging naar huis met brons in finalegroep G.

De sterkste prestatie was weggelegd voor Klaas, met 4/4 mocht hij aantreden in de A-finale waar hij brons behaalde. Tuur zit nog in stap 1+ maar wou toch al wat meer tegenstand, dat kon hij wel aan want hij haalde zilver in de B-groep. Maarin en Yumi deelden de eerste plaats in groep C met net daarachter Vincent met een verdiende zilveren medaille in deze groep.

Goud: Maarin (C), Yumi (C), Ahmed (D), Yoran (H), Simon (J), Briek (K)
Zilver: Tuur (B), Vincent (C), Tiemen (D)
Brons: Klaas (A), Noor (B), Armin (F), Daan (G), Isolde (J)

In stap 3 toonde Adam dat hij het eigenlijk wel kan, soms zit de concentratie ergens anders, maar vandaag zat hij net goed voor brons in de A-finale. Van Jasper weten we dat hij wel een en ander kan wat leidde tot brons in de B-finale. In de D-finale was er goud voor Killian en zilver voor Esther.

Goud:  Killian (D), Brecht (F), Lander (H), David (H), Noah (H), Arnon (I), Elitha (J), Tycho (J)
Zilver: Esther (D), Jorrit (E), Tuur (G), Zephira (J)
Brons: Adam (A), Jasper (B)

In het rapid konden onze kinderen en volwassenen geen hoofdprijzen afschieten, toch haalden ze ook mooie resultaten en vooral, ze hadden erg goede tegenstand. Tyani en Parcival eindigden beide op een mooie 4.5/7 wat hun respectievelijk de prijs voor beste stap 6 en beste stap 5 opleverde.
Op 4/7 vinden we Léon, Alexander, Luc en Pjotr terug. Alexander won met zijn sterk tornooi de prijs van beste -1500. Op 3.5/7 stond Lasse die achteraf heel ongelukkig was omdat hij zijn laatste match ook had willen winnen (en wel beter had gestaan), maar toch was dit nog goed genoeg voor de prijs van beste stap 4. Jo, Siebe en schaakpapa Stefan haalden mooi 3/7 in dit sterk deelnemersveld. Alexie was ook wel tevreden met haar 2/7.

Naast al deze deelnemers die het beste van zichzelf gaven waren er nog mensen die dit deden.
Een grote dankjewel aan alle helpers die dit mee mogelijk maakten!
Ook onze sponsor de Volle Maan en het Go! Atheneum Lokeren zijn we erg dankbaar.

Categorie

Jeugd