Ploeg 5 wint nog 2 keer

Zo zagen de voorbije twee matchen (of toch de laatste) van ploeg 5 er ongeveer uit.

In ronde 9 speelden we tegen KGSRL14. Zij hadden een zeer jeugdige ploeg met ongeveer 1300 elo gemiddeld. Aangezien deze ploeg in het degradatiekader zit, hoopten we op een 4-0.
Alexander speelde op bord 1, maar had blijkbaar niet zo’n goede dag. Hij kwam in een chaotische stelling terecht en ging  uiteindelijk naar een gelijke stelling die heel moeilijk was om te winnen. Hij probeerde nog wel, maar het lukte net niet: 1/2-1/2.
Glenn zijn tegenstander dacht blijkbaar dat zijn stukken alleen maar vooruit konden.
Glenn kon ze aan het eind van de rit nog afstoppen en trok de partij toen naar zich toe: 1.5-0.5.
Op bord 3 was het niet echt een moeilijke afspraak voor Killian. Hij had na elke zet wel een trucje en maakte de partij mooi af: 2.5-0.5.
Adriaan won ook al snel een paard en een loper. Na een dubbele aanval op koning en toren legde zijn tegenstander zijn koning diagonaal: 3.5-0.5.
Iets minder dan we hadden gehoopt, maar we haalden toch een zéér goed resultaat.

In ronde 10 speelden we tegen Wetteren met Wouter, Maxim, Glenn en Adriaan als bordvolgorde. 
Adriaan won al snel een stuk, opende een lijn voor zijn toren om die vervolgens te offeren voor een dame en/of mat. Het werd én: 1-0.
Glenn zijn tegenstander was helaas te sterk en trok de partij langzaam maar zeker naar zich toe: 1-1.
Maxim toonde aan dat hij ook 1700’s de baas kan door er eentje te verslaan, al was dat niet zo makkelijk: 2-1.
Ook Wouter toonde aan dat elo niet alles zegt. Hij moest tegen een 1730 en kon met solide spel de remise binnenhalen: 2.5-1.5.
Deze ronde werd een stuk nipter binnengehaald, maar toch ook gewonnen.

Dank u aan de schakers die aan deze partij(en) deelnamen.

Categorie

IC

Reacties

Nog enkele aanvullingen zodat we allemaal goed weten hoe de Interclub werkt.
Wie nog meer vragen heeft over hoe de Interclub werkt mag die altijd zeker stellen!

In de Nationale Interclub kan je niet degraderen in 5e klasse.
In alle hogere klasses kan je wel degraderen. Vanuit 1e, 2e, 3e en 4e klasse degraderen de laatste 2 ploegen. De kampioen van elke klasse promoveert.
Net zoals op een EK-voetbal zijn er ook enkele beste tweedes uit 5e klasse die kunnen promoveren. Dit staat in artikel 32 van het wedstrijdreglement van de KBSB en kan je nalezen https://www.frbe-kbsb-ksb.be/admin/tournamentrules.

Daarnaast komt dit jaar eigenlijk niet ronde 10, maar ronde 4 na ronde 9. Door corona werd ronde 4 niet in december gespeeld. Maar werd ronde 4 op zondag 20 maart gespeeld. Het verslagje van de spannende match tegen Wetteren kwam dus uit ronde 4. In ronde 10 was ploeg 5 bye. In 5e klasse kan er in elke reeks maximaal 1 bye zijn. Dan kan je gelukkig toch nog 10 keer schaken met je ploeg.