Straffe prestaties in Geraardsbergen!

Het eerste echte tornooi vond eindelijk plaats, de jeugd wou zich maar wat graag bewijzen!

Op de 8e plaats in het eindklassement vinden we Parcival terug met 6,5/9, zijn prestaties waren fenomenaal goed. Op dag 2 stond hij nog remises toe tegen 2100's, op dag 3 had hij geen genade meer met 2100's. Op dag 4 zaten we allemaal op het puntje van onze stoel te volgen hoe hij een 2250 versloeg om daarna een snelle remise te hebben tegen een net geen 2400. Parcival stond na 8 rondes gedeeld eerste en had als laatste opdracht een partij met zwart tegen Onno Elgersma, een jeugdige FM. De laatste match was er net teveel aan, hij was helemaal niet tevreden van zijn partij. Maar een tpr van 2259 en een virtuele ratingsprong van 137 punten zijn heel straf! Hopelijk meer van dat in Brugge.
Op plaats 15 vinden we William terug die ook 6,5/9 haalde, de 2100's waren ook voor William niet veilig en moesten hele en halve punten toestaan.
Joris speelt niet zo vaak lange tornooien, maar ook hij toonde dat hij het schaken nog steeds in de vingers heeft en nog wel beter kan dan zijn huidige elo en scoorde 6/9.
De club pakte met deze top 3 bestaande uit Parcival, William en Joris ook nog een teamprijs mee naar huis. We wisten evenveel punten te halen als KGSRL en Stukkenjagers die elk een IM in hun rangen hadden, maar wij hebben Parcival natuurlijk!

Tyani was ook een elomonster en wist 73 elo te verzamelen in dit tornooi. Een score van 5,5/9 met een 2,5/6 tegen een hoopje 2100's is super!
Ikzelf haalde ook 5,5/9 maar had een pak lagere tegenstand gehad, zodus lever ik enkele elopunten in maar ben ik opgewarmd voor Brugge.

Arthur scoorde 4,5/9 en een mooie tpr van 1750, in totaal kreeg hij slecht een lagere tegenstander tegen in dit tornooi. De elokassa rinkelt voor hem ook, 64 extra punten neemt hij mee naar huis.
Ook Wouter scoorde 4,5/9, Wouter heeft geen enkele lagere tegenstander gekregen want vanaf ronde 1 begon hij al met punten te verzamelen in partijen die wel even duurden, eerst wat halfjes dan hele punten tegen een gemiddelde elo van 1872. Wouter maakt de grootste ratingsprong van iedereen met 147 punten!
Ook Léon scoorde 4,5 punten, zij het wel in 8 rondes aangezien hij de 9e niet kon meespelen. Met een tpr van 1803 was hij wel tevreden.

Wolf wist 4/9 te scoren, hij kan nog meer, maar er zat nog een klein beetje roest op dat er nu zo goed als af is.
Steven scoorde ook 4/9 en volgde altijd keurig de elologica met een winst of verlies voor de hoogst gerate speler.

Veerle scoorde 3/9, ook bij verliespartijen was het geen eenrichtingsverkeer maar je hoeft een schaker soms niet veel te geven.
Bernard scoorde 3/9, in Brugge plant hij beter te doen en de tegenstanders geen cadeaus meer te geven. Het was een lange coronarust.

Yumi haalde 2/9, ze wist dat het geen gemakkelijk tornooi ging zijn maar wou zo graag eens spelen en wist dus 2 winsten binnen te halen.
Nick speelt normaal voornamelijk interclub en ik denk dat het al een heel eind geleden was dat hij een tornooi had gespeeld. Nick haalde 2 punten, we analyseerden wat partijen en zo had hij in volgende partijen telkens weer extra ideeën om te gebruiken.

Al deze spelers samen zorgden met hun aanwezigheid en enthousiasme ook voor de prijs voor de club met het meeste aantal deelnemers. We zijn heel blij dat we allemaal terug eens echt hebben kunnen schaken!

Categorie

Algemeen