Vlaamse kampioenen: William, Dries en Tyani!

Na de eerste 2 dagen was het afwachten wat de laatste dag bracht, met een superdag stoom je verder omhoog in het klassement, een mindere dag kan helaas ook veel doen met het klassement.

Bij de -20/-18 viel op de laatste dag Lias vooral op. Na eerst een teleurstellend punt te krijgen na 50 min te wachten wist hij in de 2e ronde van de dag te winnen van Sofie Huttl. Op die manier bestonden er weer mathematische kansen voor Alexie om eventueel nog mee te doen voor een prijs. Daarna mocht hij nog eens proberen tegen Fleur Swennen maar dat bleek toch te lastig. Lias eindigde met een mooie 4/9. Alexie volgde niet veel verder op 3.5/9 net als Jarno die ook weer goed meekon in bijvoorbeeld zijn eerste partij van de dag maar het helaas dan allemaal zelf weggaf. Eleen was niet geheel tevreden met 2/9. Net als Klaus die jammerlijk verloor in de 8e ronde en eindigde op 4/9. De sterkste prestatie werd het langste bewaard. William speelde eerst remise tegen Warre De Waele (waar hij nog wel eens revanche moest nemen), daarna nog een remise tegen de oudste De Block om dan in de slotronde van de jongste te winnen. Zo had William 6.5/9 verzameld. De partij tussen Jasper Beukema en Yordi De Block werd nauwlettend gevolgd want dat bepaalde mee welke prijs William kon halen. Na heel wat heen en weer geloop met de koning wist Yordi toch de winst binnen te halen. William werd 3e in de gecombineerde -20/-18 maar alleen eerste van de -18 en zodus Vlaams Jeugdkampioen!

In de -16 moest Ruben door ziekte de laatste dag helaas laten voorbijgaan. Pieter begon zijn dag winnend en sloot af op 3/9. Arthur die was nog wel wat anders van plan, hij won in ronde 7, in ronde 8 kwam hij tegen Pieter uit en won en in ronde 9 won hij ook maar. 3/3 op de laatste dag en behaalde 5.5/9 wat hem helemaal naar boven katapulteerde in de eindstand tot een 5e plaats! Maar naast Arthur was er ook nog Dries, tegen de echte concurrenten had hij al gespeeld, maar de 3 matchen moesten nog steeds gespeeld worden en liefst werd er niets afgegeven zodat Sterre Dauw niet meer langszij kon komen. Dries deed het en haalde 3/3, in totaal 8/9 en Vlaams Jeugdkampioen bij de -16. Naast deze prijs van Vlaams Jeugdkampioen werd hij ook de best scorende Oost-Vlaming en dus laureaat van de provincie Oost-Vlaanderen.

In de -14 hadden Tibe en Léon vermoedelijk wel op meer gehoopt dan de uiteindelijke 4/9, op het BJK gaan we voor meer! Wolf wist de laatste dag wel nog goed punten te pakken en eindigt met 5.5/9 op een 8e plaats. Tyani moest op de laatste dag tegen Rune Liveyns, de uiteindelijke nummer 2, dat lukte niet, daarna werd er vlot gewonnen en daarna kwam de laatste paring: tegen Daniel Dardha. Tyani was niet echt vrolijk en had er geen goed oog op. Ze vocht voor wat ze waard was en toen alle uitslagen bekend waren was er toch geen ander meisje over haar gesprongen, maar ze stonden met 3 op 5.5/9. Direct weer een grote smile en dan maar gaan blitzen, Tyani won haar beide matchen en dus ook de titel van Vlaams Jeugdkampioene bij de -14.
Maar ook Parcival speelde in deze reeks mee, op de laatste dag misschien een remise te veel, maar wel 2/3 en winst tegen Rune Liveyns. Met 6.5/9 werd Parcival 3e van Vlaanderen en is hij van zijn reeks tevens ook wel de speler die de sterkste resultaten behaalde ten op zichte van wat er verwacht werd volgens elo wat goed is met oog op het BJK, proficiat!

Bij de -12 was de laatste dag voor Alexander helaas in mineur, zo wist hij in de 8e ronde een duidelijk gewonnen stelling niet om te zetten naar punten en daarna bleef dat maar spoken in zijn hoofd zodat hij eindigde op 3.5/9. Lasse wist net als op dag 1 terug 2/3 te halen en eindigde met 4 punten.

In de -10 was het helaas niet Killian zijn dagje, hij haalde 2/7 en was daar zelf ook niet helemaal gelukkig mee. Stan was goed gestart met 2/2 en verloor daarna na eerst een stuk te hebben voorgestaan, simpelweg omdat hij 2 gratis stukken na elkaar weggaf, bleek dat dit de uiteindelijke winnaar werd. Daarna een remise in een pionneneindspel dat beide spelers niet zagen zitten en dan 2 erg goede lange partijen die uiteindelijk gewonnen werden. Zo mocht Stan in de laatste ronde tegen Hugo aantreden, de winnaar was meteen zeker van de tweede plaats. Stan heeft het Hugo wel lastig kunnen maken maar het lukte niet, met 4.5/7 en een 7e plaats mag je natuurlijk nog steeds tevreden zijn.

In de -8 speelden Yumi en Paul mee, het was niet zo gemakkelijk maar er werd wel toch af en toe zeer mooi mat gezet. Paul wist als 5 jarige een toch al mooie 2/7 te halen. Yumi en Paul speelden ook eens tegen elkaar, Yumi won en eindigde haar eerste VJK op 3/7.

Op naar het BJK!

Categorie

Jeugd