Yumi en Paul 1e in Landegem

Intussen al even geleden, op 13 januari was er het debutantentornooi van Landegem. 4 schakers van de club speelden er hun eerst tornooitje ooit, voor de 18 andere was het niet meer helemaal nieuw.

Na de voorrondes waren er al heel erg blije kinderen omdat ze de hoogste groep behaald hadden: Axl, Paul en Carsen (stap 1), Yumi (stap 2) en Boris (stap 3). Daarnaast waren er natuurlijk nog vele andere erg goede prestaties en in de finales begint iedereen terug met een schone lei.

Op het einde van de dag werd Paul de winnaar van stap 1, Axl werd 2e en Carsen 4e. In de B-finale won Tigo mooi al zijn matchen om daar de gouden medaille binnen te halen, zijn enige verliespartijtje was in de voorronde tegen Paul, de andere 6 matchen won hij! Sam en Quinten haalden beide 2.5/4 in de voorronde en wisten respectievelijk brons in de C-groep en de D-groep te behalen. Remi en Johannes-Paulus kwamen beide in de I-groep terecht, Remi haalde met 2 winsten in de finalegroep een zilveren medaille, Johannes-Paulus wist dan wel nog niet mat te zetten, toch scoorde hij al 2 punten op zijn eerste tornooi en ging hij met brons naar huis. Samuel scoorde bij zijn debuut zilver in de J-groep met 3 punten.

Yumi verloor in de 2e ronde van de finale (zie foto), ik hoopte dan maar dat ze de tweede plaats kon binnenhalen. Maar als bij wonder werd ze nog gedeeld eerste aangezien diegene van wie ze verloor ook een punt liet liggen en er dan 2 kinderen op het hoogste schavotje mochten plaatsnemen. Maarin moest in de voorronde enkel tegen Yumi zijn meerder erkennen, maar in de finale ging hij vlot naar goud in de B-groep met 3/3. Isolde haalde brons in de E-groep. Jonas en Yoran deelden het goud met zijn 3 in de F-groep. Armin haalde brons in de G-groep.

Marius was voor de 2e keer in de A-groep geraakt, deze keer wilde hij beter doen dan de 4e plaats. Wonder kon hij nog niet verslaan, maar hij werd wel mooi 2e van stap 3 met 6/7! In de voorronde was de uitslag tussen Arnon en Boris (gewonnen door Arnon) fout opgeschreven/doorgegeven dus kwam Boris extra hoog terecht en Arnon extra laag. Boris en Tycho, met een mooie 3/4 in de voorronde, zaten samen in de B-groep en behaalden beide brons. Maurice scoorde 2/4 en had wat pech dat zijn scheidingspunten niet zo goed waren, zo kwam hij terecht in de F-groep die hij erg makkelijk won. Arnon scoorde zilver in de H-finale.

Alle uitslagen: Vrijschaker Landegem doorklikken naar debutantentornooi
Foto's kan je hier vinden: Schaken in Belgiƫ

Categorie

Jeugd