3 kampioenen op het BJK!

Het BJK van 2021 zit er helaas al op. Na de eerste nacht met heel wat muggen konden we de nachten erop de schade van de muggen toch wat beperken bij spelers en begeleiders. Het BJK zelf was heel druk en vermoeiend met elke halve dag een ronde. Op zondagavond denk ik dat iedereen wel wat uitgeteld was.

Een grote dankjewel aan de kookouders van dienst: Heidi&Alain, Lien, Marianne, Marie, Marisa, Wendy en Lies&Reza voor de eerste nacht. Zonder jullie is er geen mogelijkheid om zoveel schakers te laten deelnemen aan dit BJK! De maagjes waren steeds goed gevuld en we kwamen niets tekort.
Ook super dat de families Decraene, De Rycke, Londers, Vagenende, Van Campenhout weer voltallig van de partij waren om er een leuke schaakvakantie van te maken.

Ook een grote dank aan de schaakbegeleiders: Ferry, Guido, Joris, Roel, Ward, Wessel en Stef die last-minute ook afkwam om een dagje te helpen. Deze begeleiders zorgden ervoor dat alle kinderen van elke partij steeds iets konden bijleren achteraf. Maar ook voor de match werd er wanneer mogelijk goed voorbereid op de opening van de tegenstander. Als de voorbereiding op het bord kwam is dat heel leuk voor wat extra zelfvertrouwen en het duwtje in de rug om al wat extra plannetjes te weten. Als het niet op het bord kwam is deze voorbereiding natuurlijk altijd nuttig voor toekomstige partijtjes in die opening.

-8 meisjes: Eden was de jongste die onze club verdedigde. Haar focus ligt duidelijk op mat zetten. Met 4,5/7 eindigt ze op een mooie 4e plaats.

-10 jongens: Adriaan en Maarin hadden een fantastische 4/5 en dan hoop je dat er nog punten bijkomen. Helaas gingen de 2 laatste matchen na een felbevochtendstrijd verloren. Adriaan werd 11e en Maarin 14e, beide scoorden ze 4/7. Senne scoorde mooi de helft met 3,5/7. Tigo was blij om langere matchen te kunnen spelen en gebruikte die tijd om 3/7 te scoren. Alexander, Victor en Gust verschenen voor het eerst aan de start van het BJK: Alexander en Victor scoorden 2/7 en Gust 1,5/7. Paul was helaas de pechvogel van de club en moest het BJK laten voorbijgaan.
-10 meisjes: Elise scoorde 3/7 op haar eerste BJK en werd zo 5e.

-12 jongens: Maxim, Stan en Killian hadden elk 3/4 om mee te starten, maar daarna moet je elke partij helemaal tot het einde bij de les zijn om punten te scoren. Maxim haalde 4,5/7 en werd 9e. Jack haalde evenveel punten en was goed voor een 13e plaats. Arthur en Tuur scoorden elk 4/7. Bij Tuur ging dat na een valse start maar daarna zette hij dat duidelijk recht. Stan en Killian scoorden moeilijker tegen het einde en haalden 3,5/7. Abel en Jasper scoorden op hun eerste BJK elk een mooie 3/7. Lars scoorde direct in ronde 1 op zijn eerste BJK-match ooit, ook op het einde won hij om te eindigen op 2/7.
-12 meisjes: Lotus startte het tornooi met een corona-test-thriller, uiteindelijk mocht ze toch aan de start verschijnen. In ronde 3 ging plots een stuk verloren en dan lag het niet meer in eigen handen. Yumi zette de uitschuiver recht en in ronde 5 mochten ze het onderling uitvechten, Lotus won. Lotus werd eerste en dus Belgisch kampioene met 6/7, Yumi werd 3e met 5/7.

-14 jongens: Pjotr werd 9e met 5/7, 2 keer moest hij zich na een lange strijd gewonnen geven. Hoe het exact ging bij de -14 jongens dat weten er niet veel want er waren hier geen live-borden. Pieter-Jan moest de laatste ronde tegen Pjotr en verloor de partij maar met 4/7 is zijn debuut op het BJK zeker en vast geslaagd! Lars en Arnon hadden een beetje opwarmtijd nodig, in de laatste 2 rondes kwamen ze telkens met de volle buit terug wat goed was voor 3/7.
-14 meisjes: Diana scoorde 6,5/7, enkel een remise in ronde 5 weerhield haar van de 100%-score, maar hiermee is ze wel Belgisch kampioene! De strijd tussen Uma en Zephira werd door Zephira gewonnen, in de eindstand was het dan weer omgekeerd met 3,5/7 voor Uma en 3/7 voor Zephira.

-16 jongens: Léon en Wolf mochten het tornooi tegen elkaar afsluiten, Léon won in een spannende tijdnoodfase en eindigde 11e met 4,5/7. Voordien waren er ook al enkele andere onderlinge matchen gespeeld, het nadeel van zo ongeveer evenveel punten te hebben als andere clubgenoten. Alexander scoorde volgens elologica en dat bracht hem op 4/7. Wolf haalde 3,5/7. Wouter die erg knap gestart was eindigde met 3/7, net evenveel punten als Victor. Lasse startte met het verzamelen van halve punten, maar tegen de laatste ronde mocht hij ook een vol punt achter zijn naam schrijven om met 2,5/7 te eindigen.
-16 meisjes: Tyani kwam, zag en overwon al haar tegenstandsters met 7/7 en werd zo voor de 4e opeenvolgende keer kampioene van België! Esther en Elitha moesten het tornooi starten met hun onderlinge match, Elitha won. Esther bleek dan weer heel strijdvaardig en vocht terug in partijen met een achterstand. Esther scoorde 2/7 en Elitha 1/7.

-18: Laura haalde 3/7 en werd hiermee 2e meisje bij de -18! Rien startte wat ongelukkig met bye omwille van een last-minute afmelding van zijn tegenstander, uiteindelijk scoorde hij 2,5/7.

-20: William speelde soms erg spectaculaire matchen waar we toch even de evaluatie kwijt waren maar achteraf bleek alles wel te kloppen. Met 4/7 werd hij 7e in zijn laatste BJK. Robbert moest even opgewarmd geraken en scoorde 3/7. Lias wist dat het een zwaar tornooi ging worden maar hij toonde dat elologica niet steeds moet gevolgd worden en behaalde 2,5/7.

Een dikke proficiat aan al onze schakers om 4 dagen het beste van zichzelf te geven achter het schaakbord!

Zelf konden we geen foto's nemen van de schakers. Ronald Flou-Schaken in België kon dit wel en probeerde zo veel mogelijk spelers vast te leggen, je kan hier dus even gaan zoeken. Ook de foto's van de top 3 zijn door hem gemaakt.

Categorie

Jeugd