BK Brugge

In Brugge worden normaliter de Brugse Meesters gespeeld met ook veel internationale deelnemers.
Sinds corona is niets in de schaakwereld meer wat het was. Het eerste grote tornooi dat voor elo meetelde was pas midden augustus. Dit jaar werd het tornooi daarom ook omgevormd tot het BK.

Onze jeugd wilde maar al te graag officiële partijen spelen en sommigen maar al te graag eerste ratingpunten veroveren. Dus met mondmasker gingen ze de strijd aan.

Pjotr, Wouter, Mathias, Stan, Paul, Maarin, Yumi, Ruben en Adriaan begonnen elke ochtend om 10u met hun partij in de -1800 reeks.
Tyani en Wolf speelden in de +1700 mee, zij speelden in de namiddag met start om 15u.
Ter plaatse werden geen bezoekers toegelaten, analyseren na de partij was ook niet toegestaan. Maar wie het wou kon online analyseren. Ik heb daar heel straffe partijen tussen gezien, soms met de juiste afwerking, soms nog niet, maar de volle inzet was er zeker!

Pjotr begon het tornooi met een prachtige 5/5 waarmee hij alleen eerste stond. Om dan in ronde 6 helaas een stuk te blunderen, uiteindelijk werd hij 3e met 6.5/9.
Wouter speelde 8 van de 9 matchen tegen sterkere tegenstanders en wist 5/9 te scoren, voor deze straffe prestaties krijgt hij ongeveer 100 punten bij voor zijn fide-elo. Zijn broer Mathias moest hier niet voor onderdoen, 9 sterkere tegenstanders waartegen hij de helft scoort en 99 elo vooruit op de lijst. Stan kwam rustig op gang en scoorde de laatste 2 matchen de volle buit, zo kwam hij ook op een mooie 4.5/9 uit.
Dan waren ze nog met 5 allen op zoek naar wat elopuntjes. Adriaan wist in zijn eerste officiële matchen maar liefst 4/9 te scoren! Ruben had pech met een bye in R3 met bijhorende zware paringen maar scoorde daarna ook vlot zelf tot 3.5/8. Yumi kon na een bye in R4 zelf ook scoren tot 3/9 ook Maarin kwam uit op 3/9. Paul sloot af met 2/9 maar zal als hij groter wordt zijn tijd hopelijk beter leren gebruiken.
Uitslagen -1800

Bij de +1700 startte Tyani erg sterk met 2/3, Wolf had vooral een goede 2e helft van het tornooi. Ze eindigden beide met 3.5/9 en een pak ervaring voor de toekomst.
Uitslagen +1700

 

Categorie

Jeugd