Criteriumtornooi Brugge

Een twintigtal schakers van de club gaf tussen Kerstdag en Nieuwjaar 2 dagen het beste van zichzelf.

Doordat er in Brugge meer tijd is dan op andere tornooien kan er ook wat opgeschreven worden, die genoteerde partijen zijn dan een bron van informatie om bij te leren voor de toekomst maar evengoed een mogelijkheid om pareltjes van partijen te kunnen tonen.

In de -8 waren er heel wat sterke schakers aanwezig voor deze tweedaagse. Timur werd 4e met 6,5/9 en Eden 7e met 5/9. De criteriumtussenstand van het gehele jaar wordt opgemaakt door de punten van de 7 beste tornooien op te tellen. Timur werd overtuigend eerste (de winst was al binnen voor het laatste tornooi), Eden bewaakte haar 2e plaats van mogelijke indringers. Volgend jaar naar de -10, dat wordt wel wat uitdagender.

Paul en Senne schaakten mee in de -10. De start verliep voor Paul wat woelig, maar hij zette dit recht tot een 5/9. Senne kreeg veel hele sterke tegenstanders tegen, hij maakte het hen vaak heel erg lastig om met 4/9 te eindigen.
Paul werd 7e in de eindstand van het criterium.

Maarin, Adriaan en Lotus speelden erg sterk op dag 1 door al hun partijtjes te winnen. Het voordeel is dat je dan bovenaan staat, het nadeel is dat er dan clubgenoten onderling moeten spelen. Maarin en Lotus eindigden helemaal bovenaan met 6/7. Uiteindelijk moest er naar het 2e scheidingscriterium gekeken worden om te zien wie het tornooi gewonnen had. Maarin werd 1e met een half scheidingspunt meer dan Lotus. Adriaan (4e), Tuur (6e) en Yumi (8e) scoorden elk 5/7 maar elk hadden ze een volledig ander parcours doorheen het tornooi. Lars was de voorspelbaarheid zelve, opnieuw 4/7 voor het 7e criteriumtornooi op rij, laten we dat volgend jaar bij de -14 ook proberen! Abel kon de eerste dag vlot scoren maar de 2e dag was de focus iets minder om toch nog steeds met een mooie helft te eindgen.
Net als het tornooi zelf werd de eindstand in het criterium een nagelbijter want Adriaan en Lotus hadden exact evenveel punten en stonden helemaal bovenaan. De scheidingspunten zijn dan het 8e tornooiresultaat, aangezien Lotus wel een 8e tornooi had en Adriaan niet werd Lotus 1e en Adriaan 2e, het podium werd vervolledigd met Maarin op plaats 3. Abel werd ook mooi 6e.

In de -14 moest Maxim 2 keer zijn meerdere erkennen, die schakers werden nummer 1 en 2 en dus werd Maxim 3e. Killian scoorde een mooie 4,5/7. Arthur moest even op gang komen en scoorde uiteindelijk 4/7. Uma scoorde net als haar broer de helft. Mattijs had niet echt zijn tornooi en scoorde 2/7, volgende keer komt het zeker wel goed.
Maxim mocht ook nog een prijs voor zijn 2e plaats in het criterium ophalen.

Diana wou dit tornooi zo goed mogelijk presteren en ze had daar nog een bijkomend doel mee, ze had nog een beetje achterstand in de criteriumtussenstand goed te maken en een eerste plaats was bijna de enige optie hiervoor. Met 6/7 werd ze eerste en bleef de concurrentie op voldoende afstand zodat ze ook de eindstand van het criterium bij de -16 wint! Yoran en Lasse scoorden beide 4/7, wel was het denk ik de eerste keer dat Yoran van Lasse kon winnen, maar daarna kwamen ze terug op evenveel punten uit.

Ik was wat verbaasd om Stef plots op de deelnemerslijst te zien, op de eerste dag werd 0,5/3 gescoord maar de 2e dag moest hij de strijd helaas staken wegens ziekte. Wolf werd tevens 3e in de eindstand van de -20

Categorie

Jeugd