Debutantentornooi Landegem

Zaterdag 7 januari werd het jaar goed ingezet door verschillende van onze jongste en beginnende schakers te Landegem.

Aylin, Helena en Wout schaakten mee in het tornooi van Stap 1. Voor Wout was dit tevens zijn eerste tornooi maar hij deed het prima.
Helena won brons in groep F, Wout zilver in groep G en Aylin zilver in groep J.
Voor deze hele jonge kinderen zijn deze tornooien de beste manier om ervaring op te doen. Doen er volgende keer nog kinderen van stap 1 ook mee?

In stap 2 schaakten Alessia, Lowie, Lucca, Matthijs, Victor B en Victor F mee.
Lowie moest in de voorrondes het punt aan Victor B laten gaan, maar voor de rest won hij al zijn partijtjes om de gouden medaille in groep B te behalen. Lucca speelde in dezelfde finalegroep en was goed voor brons. Victor D haalde goud in groep F net als Matthijs in groep I. Brons was er voor Victor F (groep D) en Alessia (groep G).
De schakers van stap 2 voelen zich goed thuis in deze tornooien, voor sommigen van hen zijn leeftijdstornooien best wel zwaar maar per stap geeft het altijd hele spannende matchen.

Eden en Senne waren onze enige vertegenwoordigers in stap 3 en ze speelden heel erg sterk in de voorrondes. Senne scoorde een foutloos parcours van 4/4, Eden ging dat bijna nadoen maar in de 4e ronde was ze net iets te materialistisch en stond ze plots mat, 3/4 was ook nog genoeg voor de A-finales.
In de eerste ronde van de finale verloren ze beide, daarna maakten ze er onderling een hele lange partij van die eindigde op remise. Eden won de grote zilveren medaille van stap 3 en Senne de grote bronzen medaille. Heel straf gedaan!

Alle info ivm het volgende debutantentornooi in Deinze op zondagnamiddag 5 februari: https://www.karpovdeinze.be/jeugd/index.php/debutantentornooi

Categorie

Jeugd