Fantastische prestaties op BK: Tyani kampioene!

Parcival is op zijn eerste gesloten tornooi ooit, het gesloten Belgisch expertenkampioenschap, 5e geworden met 4/9! Na zijn superstart met 3/5 droomde hij van nog meer, maar dit is zonder meer een sterk resultaat dat aantoont dat hij hier op zijn plaats zat.

In de Open reeks begon Tyani rustig, vanaf R4 was ze echter een puntenmachine die op gang gekomen was. Met 6/9 en opnieuw een tpr van 2150 (zie Olympiade waar ze dit ook al toonde) is Tyani Belgisch kampioene bij de volwassenen! Tyani werd op de Olympiade overigens ook WFM (woman FIDE master) maar intussen is ze de officiële elogrens hiervoor ook ruim voorbij.
Ook Wolf presteert aan de lopende band ruim boven zijn elo. Vaak nog met veel remises, maar zolang het sterkere tegenstanders zijn en je 5/9 haalt is dat prima.
Alexander begon rustig, om dan volop punten te scoren in het 'midden' van het tornooi. 1 lagere tegenstander en toch ook 5/9.
Pjotr speelde ietsje meer volgens elologica, Mooi de helft gehaald en 2 hogere tegenstanders punten afhandig gemaakt.
Ikzelf had de best mogelijk denkbare start, 3/3 tegen 2100+, maar dat betekent ook permanent erg lastige paringen. Hoewel, dat is geen geldig excuus want Wolf blijft gewoon scoren. 4/9 is helaas minder dan de helft, maar dat kan gebeuren. Diana had na haar goed Open van Gent nu een minder tornooi en eindigt op 4/9.
Wouter kon nog in de -1800 meedoen maar ging de uitdaging aan, met 3/9 tegen natuurlijk enkel sterkere tegenstanders is dit toch ook een mooi resultaat.

In de -1800 werd ook sterk gescoord. Ook hier is het de jeugd die vooral elopunten verzamelt en ze proberen die afhandig te maken van de iets oudere/volwassen medeschakers.
Stan begon het tornooi vanaf ronde 3 omwille van het ONJK, maar vanaf ronde 5 was het menens. 5 punten op een rij levert hem 6,5/9 en een sterke 9e plaats, zo werd Stan ook eerste bij de -1400.
Ook Jack startte later en eens de vermoeidheid van het ONJK weg was speelde hij fantastisch naar 5,5/9, tevens kreeg Jack de prijs voor 3e -1400.
Maxim zag het wel zitten om een prijsje te winnen na R7, maar de laatste 2 rondes gingen helaas verloren waardoor hij op 5/9 eindigt.
Yoran had een prima eindsprint en eindigt zijn eerste Brugse Meesters mooi met de helft van de punten.
Adriaan was middenin het tornooi wat ziek, hij kon echter nog terug komen meespelen vanaf woensdag om zijn helft te scoren.
Lias, Lasse en Lotus scoorden elk 4/9. Voor elk van hun was dit elogewijs ongeveer volgens de verwachtingen, een klein beetje plus of een klein beetje in de min.
Timur en Nick wisten elk 3/9 te scoren. Voor Timur betekent dit dat hij een eerste elorating zal krijgen. Nick was tevreden van zijn winsten.
Yumi, Veerle en Eden scoorden 2,5/9. Voor Eden betekent dit dat ze bijna, maar nog net niet helemaal een FIDE-elo zal krijgen (nog 1 partijtje tekort). Wel ook mooi om als 8-jarige al bij de volwassenen te kunnen meedoen. Bij Yumi en Veerle denk ik dat ze zeker meer waard zijn dat wat ze gescoord hebben, de vermoeidheid van 2 tornooien na elkaar (respectievelijk ONJK en Geraardsbergen) valt niet te onderschatten.

Het was een zeer geslaagd tornooi, het is super om alle kinderen en volwassenen met zoveel plezier te zien schaken!
Op naar het volgende schaakjaar.

Categorie

Algemeen

Reacties