Givet

Jaarlijks trekken enkele schakers van de club naar Givet, naar een klein gezellig tornooi dat net in Frankrijk ligt.

Rik en Jo schaakten al voor de 5e keer mee. Diana, Maxim, Alexander, Tuur, Lotus, Eden kwamen terug na vorig jaar. Yumi en Paul gingen voor het eerst.

Met 10 schakers van eenzelfde club in een tornooi van 67 man levert ook op 6 rondes al enkele onderlinge confrontaties. Diana-Rik, Eden-Yumi en Jo-Paul werden gewonnen door de hogere ELO. Tuur-Lotus eindigde op een remise. Alexander en Maxim bleven gespaard van een clubduel.

Diana mocht in ronde 6 plaatsnemen op het 1e bord tegen Joppe Raats. Dit bleek een te grote horde, maar met 4,5/6 werd ze mooi 4e in haar opwarming voor het VK experten.

Ook Lotus mocht in ronde 3 plaatsnemen tegen Joppe. Het werd een vrij lange match waarin ze het beste van zichzelf gaf, zoveel dat de namiddagpartij een eerder snelle remise werd.

Yumi speelde volgens elologica, echter ging ze in de laatste ronde op en over een 1800 om met een sterke 4/6 het tornooi af te sluiten.

Tuur, Maxim en Lotus schaakten elk 3,5 punten bij elkaar. Voor allen een goed resultaat maar voor Tuur vooral heel sterk met 5 van de 6 matchen tegen zwaarder elogeweld. Bij de prijsuitreiking mocht hij langsgaan om een prijs op te halen.

Jo scoorde een mooie 3/6. Net als in de interclub toont hij aan zeker mee te kunnen tegen de schakers met een ELO iets boven hem.

Rik, Paul en Eden scoorden elk 2,5 punten. Qua ELO verwachtingen was dit voor Rik ongeveer een status quo. Paul en Eden raapten hoopjes elo ipv paaseitjes.

Voor Alexander lukte het niet om zelf tot scoren te komen maar volharding wordt zeker en vast beloond in de toekomst. Plezier beleven is het belangrijkste.

Alle resultaten

Categorie

Algemeen

Reacties

6de keer