Interclub tem ronde 3

Over de interclub is er naast 2 verslagjes van William nog maar weinig verschenen.
Toch zijn er 9 ploegen van de club die meespelen in deze nationale competitie. Door corona is het wel altijd wat afwachten of de volgende ronde nog kan doorgaan (op dit moment denkt de KBSB na over ronde 4: https://www.frbe-kbsb-ksb.be/page/interclubs-r4/nl).
Update ronde 4 gaat NIET door op 19 december.
Daarnaast moet er soms geschoven worden in de teams door verkoudheden, bevestigde positieve gevallen of examens natuurlijk...
Doordat het seizoen van 2019-2020 nog moest afgewerkt worden in september 2021 belanden er 2 rondes in december en 2 in januari, laat dat nu net wat ongelukkig zijn voor sommige van onze jeugdspelers.

LSV-Chesspirant 4 is een jeugdploegje. De eerste keer werd nipt verloren tegen Zottegem 3. Léon scoorde een vol punt, Lotus een halfje. Voor Stan en Uma was de tegenstand te zwaar. Voor Uma was het haar interclubdebuut, minder dan 2 uur voor aanvang werd ze gevraagd om mee te spelen.
In de 2e ronde nam deze ploeg het op tegen KBSK Brugge 4, een ploeg die gemiddeld zo’n 1650 elo kon voorleggen. Stan wist deze keer te winnen en Lotus scoorde een remise. Maxim en Léon moesten het onderspit delven en zo verloren we opnieuw heel nipt.
3e keer goede keer hoop je dan? De 3e ronde was een verre verplaatsing om tegen Tournai 2 te spelen. Op basis van de nieuwe maatregelen dachten we dat alles afgelast zou worden maar de KBSB liet weten dat er moest gespeeld worden. Door examens moest er heel wat geschoven worden om alle ploegen goed vol te krijgen, dank aan de ouders die dit zagen zitten om de verplaatsing te doen en ook een dankjewel aan deze jonge spelers (maximum 11 jaar) om de sterke tegenstanders te lijf te gaan. Yumi scoorde het enige punt, maar met een verschil van 400 elopunten per bord was dat toch een zeer mooi punt.
In de komende rondes ben ik zeker dat er meer punten inzitten voor deze ploeg.
De reeks is behoorlijk uitdagend, voor het ploegresultaat is dat soms lastiger maar voor jeugdspelers in volle ontwikkeling mag het ook niet te makkelijk zijn. Anderzijds hebben we de huidige top 3 al gehad qua tegenstand dus hopen we op meer punten vanaf ronde 4.

LSV-Chesspirant 5 en 6 spelen beide in dezelfde reeks. LSV-Chesspirant 5 met Wouter, Alexander, Glenn en Adriaan begon vol goede moed aan het seizoen. In ronde 1 werd vlot gewonnen, maar in ronde 2 was er een loodzwaar MSV 3 als tegenstanders en dat eindigde helaas op 4-0. Ronde 3 was de onderlinge match die ploeg 5 won van ploeg 6. Ploeg 5 staat momenteel op een gedeelde 2e plaats, op bordpunten zijn ze 4e, alle spelers dragen mooi hun steentje bij.
LSV-Chesspirant 6 is deels jeugd en deels net-geen-jeugd meer. De ploeg scoort zeker oke qua aantal bordpunten, maar qua matchpunten is het altijd net niet geweest. Elke keer werd 1,5/4 gescoord maar dat is net te weinig voor een matchpunt. De huidige topscorer is Lars die al 2 keer de volle buit binnenhaalde.

LSV-Chesspirant 8 en 9 spelen ook in dezelfde reeks. Ploeg 8 speelt ook met uitsluitend jeugdspelers. In de eerste 2 rondes scoorden ze sterk door telkens de helft van de bord- en matchpunten binnen te halen tegen KGSRL 16 en Beveren 3. Winst was er al voor Yoran, Tuur en Killian. Yumi en Maxim haalden in deze ploeg al halfjes, voor andere ploegen scoorden ze al volle punten! Ronde 3 was een op voorhand gespeelde match tegen ploeg 9 en deze werd overtuigend gewonnen door ploeg 9 met 3,5-0,5.

Er zijn toch nog ploegen van de club? Ja natuurlijk, maar in die ploegen spelen er minstens 2 volwassenen dus misschien kan daar ook wel een verslaggever gevonden worden?
De ploegen vanuit Lokeren zie ik sowieso ook niet spelen aangezien ik zelf in Merelbeke speel dus dat maakt het heel moeilijk.
Naast de resultaten weet ik niet veel over het partijverloop. Als je je partijen aan de buitenwereld wil tonen met wat mooie analyses kan dat zeker op de blog van de club. Of als je graag nog wat tips krijgt van je lesgever kan je zeker ook de match ingeven en vragen wanneer deze eens kan besproken worden.

Hier alvast een kort relaas van hoe het de ploegen vergaat:
LSV-Chesspirant 1 (3e klasse) ging afgelopen zondag helaas de boot in tegen Artevelde 1.
LSV-Chesspirant 2 (4e klasse), 3 en 9 hebben momenteel nog steeds het maximum mogelijke aan matchpunten en hopen dat te behouden en liefst wel tot het einde van het seizoen.
LSV-Chesspirant 7 behaalde 2 remises en een winst.

Alle individuele uitslagen, klassementen, info over de interclub: https://www.frbe-kbsb-ksb.be/page/interclub-2021-22/nl

Categorie

Algemeen