Koninklijk!

Sommigen onder jullie zullen verbaasd zijn dit te lezen maar onze club mag zich sinds 7 februari 2023 de Koninklijke titel aanmeten.

 

L.S.V.-Chesspirant VZW is de fusieclub die in 2013 samengesmolten is uit de Lokerse schaakvereniging en Chesspirant 2000.

 De Lokerse schaakvereniging werd opgericht in 1972 door o.a. wijlen Roger Zaman.

 Wanneer een vereniging 50 jaar bestaat mag deze een lijvig dossier opstellen en versturen naar het Koninklijk paleis om deze titel aan te vragen.

 Het volstaat echter niet om 50 jaar te bestaan. De hele werking van de club wordt onder de loep genomen en het is net dankzij al de actviteiten die we als club ondernemen dat we deze titel dubbel en dik verdiend hebben.

 

Op 7 februari mocht een delegatie van onze club op bezoek komen in de ambtswoning van de gouverneur van Oost-Vlaanderen (Carina Van Cauter) om dit predicaat in ontvangst te nemen.

 Ik werd daar als voorzitter vergezeld door 2 anciens van Lokeren, Dirk Bernaert en Guido Claeyé en door de 2 steunpilaren binnen onze club, Annelies Cuvelier en Ward Van Eetvelde.

 

Het was tevens heel fijn te zien dat in tegenstelling tot de burgemeester van Lokeren die zijn kat stuurde, de burgemeester van Merelbeke (Filip Thienpont) zich wel de moeite getrootst had om op de receptie aanwezig te zijn. Daarop zijn een aantal fijne gesprekken uit voortgevloeid met mogelijkheden naar de toekomst.

 

Omwille van deze toekenning hebben we het logo van de club al aangepast op de nieuwe clubkledij. Daar zullen jullie vanaf nu het kroontje zien boven het hoofd van het paardje.

 Ik geef jullie ook de foto’s mee van de plechtige uitreiking van ons predicaat.

 

Proficiat aan jullie allemaal !

Timothy De Rycke

Voorzitter

Koninklijke L.S.V.-Chesspirant VZW

 

De foto's zijn genomen door Simon Bequoye.

Categorie

Algemeen