Online Criterium Gent

Gisterenvoormiddag werd er weer lustig geschaakt op het 3e online criterium.
Normaal is het zo rond deze tijd van het jaar (wel een weekje vroeger) dat onze club zelf een criteriumtornooi organiseert voor een 250-tal schakers. Hopelijk kan dat volgend jaar terug plaatsvinden.

In de open reeks speelde BabuFrik zich naar een perfecte 5/5 waarmee hij het tornooi wist te winnen. Ikzelf was richting 3/5 aan het gaan tot mijn tegenstander in de laatste ronde om onverklaarbare reden de partij niet afmaakte. In de plaats stond ik plots gewonnen en met 4/5 werd ik 2e.

De tegenstand in de C-reeks was behoorlijk zwaar, yorannoens speelde als enige mee en scoorde 2/5.
In de D-reeks speelden oefeningen en lars20, het toeval wou dat ze eens tegen elkaar mochten spelen en dat werd remise. Beide scoorden ze 2.5/5.
In de E-reeks eindigden lotusdecraene en maarinmeert in de top 10 met 3/5. Ook Tlonders en Sequioa2010 waren van de partij met 2/5.

GoldenMadis werd 2e in de F-reeks met 4/5, maar de partijen  waren niet zo mooi telkens de variaties op herdersmat... De strafste prestatie van de dag kwam wat mij betreft van edenthecute die 3/5 behaalde en zo heel mooi 7e werd. Eerst kwam er nog een half puntje cadeau van marioracebaan door pat, daarna gaf edenthecute een half puntje cadeau maar ook volle punten werden binnengehaald! Marioracebaan wist 2.5/5 te scoren en Glonders eindigde met 2/5.

We blijven verder oefenen en hopen allemaal dat we zo snel mogelijk weer terug in het echt mogen schaken op tornooi.

Categorie

Jeugd