Online klassiek schaken

Het online klassiek schaken, het proberen benaderen van wat we normaal in het echt ook doen.
Het is wel een beetje anders want het is met Lichess om zetten door te geven en tijd bij te houden. Het spelen zelf is met een echt bord en je ziet je tegenstander via de webcam.

Maarin, Adriaan, Veerle en Lotus gingen de uitdaging aan. Door het versnelde systeem waren de eerste en laatste match misschien wel de meest spannende van het tornooi, tussenin werd het ratingverschil soms erg groot tot een 600-tal gewone elopunten.
Qua resultaten scoorde Maarin het best met 1,5/5. Lotus, Adriaan en Veerle scoorden 1/5.
Dit zijn helaas voor een keer geen superresultaten, maar in de partijen zie je wel dat iedereen het beste van zichzelf gegeven heeft. In een lange partij is 1 foutje weliswaar soms voldoende om een partij te beslissen. Bij rapid, blitz en bullet is dat veel vergeeflijker en eens je partij klaar is begin je natuurlijk weer een nieuwe match met nieuwe kansen.

Voor jeugdspelers die meer van dit soort rustige partijen willen spelen is het Paastornooi van het Belgisch vriendenteam op 13, 14 en 15 april ideaal. Elke dag speel je 3 matchen op die manier kan je toch een beetje het schaakgevoel hebben. Dit in de week waarin normaal het Belgisch Jeugdkampioenschap in de Floreal in Blankenberge gespeeld wordt.

Categorie

Algemeen