Parcival wint in Leuven

Op het criteriumtornooi van Leuven wat toch al niet vlak bij de deur is waren er 27 LSV-Chesspiranters die allen hun uiterste best deden om hun kunnen te tonen.

Bij de kleinsten speelden Yumi en Paul mee. Ze haalden beiden 4/9, dat is net niet de helft maar weer veel bijgeleerd en hier en daar is wat geëxperimenteerd in de opening.

In de -10 moest Ruben nog even wakker worden, maar eens dat gebeurd was ging alles prima en ging hij door naar 4/6 met winst van iemand die hij nog nooit had verslagen, de paringen werden daarna natuurlijk moeilijker maar toch wist hij nog een punt toe te voegen en op 5/9 te eindigen. Ook Lars startte niet super met 0/2 maar dan won hij 5 keer op rij en was de helft al binnen, de laatste 2 ronden waarvan de voorlaatste op bord 1 waren wel wat moeilijk. Noah wist mooi zijn helft te halen met 4.5/9. Axl is een durver en zag het wel zitten dit moeilijk tornooi mee te spelen, door iets rustiger te spelen haalt hij al 3/9 en is hij op weg naar meer.

Bij de -12 was het net niet voor Pjotr, in Arne moest hij zijn meerdere erkennen maar tegen alle anderen wist hij het punt wel binnen te halen en zo werd hij met 6/7 2e! Jiaqi was met 3/5 niet helemaal tevreden maar door de laatste 2 partijtjes te winnen werd hij 4e met 5/7 wat evenveel was als Alexander. Alexander had in ronde 3 in tijdnood een betere stelling dan Pjotr die een cadeautje had gegeven maar de spanning was wat teveel. Mathias ging naar een regelmatige 4/7, nu nog die toppers punten afpakken. Emerik maakte er met zijn familie een weekendje Leuven van en haalt 3/7. Alexander staat na het 6e criteriumtornooi eerste in de tussenstand van de -12.

Parcival had de volle 6/6 en in de laatste partij tegen Léon werd de tornooiwinst veilig gesteld door een remise, zo was de eerste criteriumwinst van het jaar een feit na 3 top-3 plaatsjes. Léon moest enkel Lars nog dulden voor hem, met 5.5/7 werd hij 2e. Tyani had helaas een mindere dag in Leuven, maar ook niet al te leuke paringen en eindigde op 4/7, volgende keer beter en enkel de 7 beste uitslagen tellen voor de criteriumtussenstand. Wouter wist de helft te scoren. Rien en Loïc scoorden 3/7, misschien is de helft wel haalbaar volgende keer? Adam en Tuur amuseerden zich wel, maar de schaakprestaties konden met 1.5/7 wel beter. Parcival staat nu eerste in de tussenstand en Tyani (met een tornooi minder gespeeld) op 2.

In de -16 verloor Dries geen enkele partij, maar 3 remises waren net teveel om eerste te worden maar wel voldoende voor de 2e plaats. Arthur zat zowat in het midden van het deelnemersveld qua sterkte, ofwel makkelijke partijen ofwel moeilijke waarin hij helaas niet tot scoren kwam en met 3/7 eindigde. Arne haalde toch weer mooi zijn punten binnen en wist 2.5/7 te verzamelen. Dries is nog steeds koploper met grote voorsprong in de criteriumtussenstand.

De Open reeks vorige week in Mercatel was al behoorlijk sterk, deze werd zowaar nog sterker wat wel leuk is als je een uitdaging zoekt. William had geen superdag maar wist wel 4/7 te halen, tegen de 2000’s lukte het vandaag maar niet waar dat normaal wel al wat punten oplevert. Ikzelf was na de eerste ronde al tevreden met een remise tegen een 2100, maar kreeg nog meer mooie resultaten om ook 4/7 te behalen. Alexie had een langzame start met een bye in ronde 4 maar wist toch tot 3 punten te scoren. Eleen kreeg haar bye pas in ronde 5 en scoorde zelf ook nog tot 2/7. William staat ook nog een straatlengte voor op de volgende in de tussenstand, maar de achtervolgers hebben nog niet zoveel tornooien gespeeld.

Joris was meegereisd met de trein en werd aangesteld tot fotograaf van de dag, het resultaat daarvan kan u zelf bewonderen.

Categorie

Jeugd