Pjotr wint -1800 in Brugge

Ik had een heel mooi verslagje, en dan crashte mijn computer toen ik nog wat foto's wou toevoegen..
Bij deze een nieuwe poging.

Pjotr wint de -1800 met een mooie 8/9, na de start van 5/5 (net als vorig jaar) wist hij dit jaar wel altijd op kop te blijven. Er werden 2 remises gespeeld, maar de andere tegenstanders gingen in de fout/werden in de fout gedwongen. Naast de riante geldprijs werden er ook een slordige 100 elo verzameld.
Wouter en Alexander haalden tegen respectievelijk een hoopje 1600's en 1500's elk 6/9. Op zich zijn ze nog wel tot meer in staat en had Pjotr hen op voorhand als concurrenten aanzien, maar helemaal bovenin kwamen ze niet piepen.
Wouter had een prima 5/7 en stond toen heel mooi in het klassement, de 2 verliezen op het einde maakten dat klassement minder mooi maar tegen gemiddeld 1600 een 5/9 scoren zorgt wel nog steeds voor 80 elo, samen met de winst in Geraardsbergen is dat meer dan 200 op een maand!
Jeroen had een prima start met 3/3, maar dan werd de tegenstand toch iets hardnekkiger en kwam er een terugval. Tegen het einde werd er weer gescoord om te eindigen op 5/9.
Mathias en Ruben mochten de laatste match tegen elkaar aantreden, moet je daarvoor dan naar Brugge rijden om tegen je broer te schaken? Het werd een remise en zo eindigen ze alle twee op 4/9.
Jack scoorde ook 4/9, de puntenmotor moest even opwarmen, hij genoot wel al van het terug kunnen spelen maar daarna wisselden remise en winst elkaar mooi af.
Stan had een superflitsende start met 2,5/3 tegen 1600's, daarna bleven de 1600's komen maar lukte het moeilijker om te scoren. Uiteindelijk haalt Stan 3,5/9, omdat al zijn tegenstanders een heel pak boven hem zaten wint hij wel mooi 80 elo!
Lotus startte met 2 zware paringen en vandag dan speelde ze altijd goed mee, tegen gemiddeld 1500's haalde ze 3,5/9.
Bernard startte volgens de verwachtingen met 2/3 maar daarna scoorde hij moeilijk, 1 mindere zet en het tij kan soms volledig gaan keren, hij eindigde met 3/9.
Paul won de 2 matchen die hij moest winnen, om tegen de andere te winnen zullen we nog verder moeten oefenen.

In de Open reeks was Parcival helemaal niet blij met zijn 2/5, verliezen tegen een GM van 2400, een FM van 2200 en de latere tornooiwinnares was verschrikkelijk. Parcival zette dat recht en haalde 5/9 wat goed is voor een 50tal elopunten en een waarschuwing voor Ward en Dries die momenteel Parcival nog voorgaan op de elolijst.
Tyani bevestigde wat we in Geraardsbergen zagen, ze is zeker 2000 elo waard. Met 4/9 miste ze op een half scheidingspunt na een prijsje, wat zonde was want ze had de 2e beste tpr van alle Belgische dames, ook dit geldt als waarschuwing.
Ikzelf beet 2 keer in het zand tegen 1600's, de 1800's gingen vlotter en ik eindigde op 4/9. Ik kan het nog een beetje maar om vooruit te gaan moet het nog beter.
Arthur mocht ook nog in de -1800 meedoen maar hij koos om bij de grote mee te spelen. Met 3,5/9 en bijna 100 gewonnen elopunten toont hij aan toch vlot te kunnen scoren tegen 1900's. Arthur, Parcival en Tyani zijn erg met schaken bezig en worden daar allen terecht voor beloond!

Alle resultaten en klassementen

Naast het Open tornooi en het -1800 tornooi is er ook nog de Experten reeks. Zij spelen vanmiddag en morgennamiddag hun laatste matchen. Daniel Dardha heeft nog 1/2 nodig om zowel de ongedeelde titel als zijn laatste grootmeesternorm te halen.

De foto's zijn afkomstig van Ronald Flou (Schaken in België) en Harry Gielen.

Categorie

Algemeen