Ploeg 2 begint aan het nieuwe interclubseizoen

Na 2 woelige jaren is er eindelijk weer een (hopelijk) normaal interclubseizoen. Het doel van ploeg 2 is duidelijk: promoveren naar 3e klasse.

Kapitein Robbert begeleidde zijn team tegen Zottegem. Een van de sterkere teams van onze reeks, maar op papier moesten we zeker winnen. Door ziekte werd de ploegopstelling last-minute gewijzigd.

Robbert was op bord 2 het eerste klaar. Het was een interessante partij waarbij het evenwicht nooit uit balans was. In tijdnood bleef Robbert de goede zetten vinden, maar zijn tegenstander die meer tijd had helaas ook. Remise is dan een logische en terechte uitslag.

Annelies kwam als invaller op bord 3 goed uit de opening. Ze nam vlot de f-lijn door ongeveer alle stukken die recht lopen er op te zetten. Op het juiste moment kon ze doorbreken en een kwaliteit winnen. De koning van haar tegenstander bleef zwak en na vakkundig druk zetten van Annelies kwam er zelfs een mat op het bord! Annelies wint, 0,5-1,5.

William kwam op bord 1 goed uit de opening, maar besloot dan een kwaliteit te blunderen. Door veel te vechten en tegenspel te creëren kon hij uiteindelijk naar een eindspel gaan met toren tegen paard, zonder pionnen. Na 80 zetten was het uiteindelijk een remise. Dit was ook al de voorlaatste partij van de zaal, de laatste was op ons 4e bord.

Pjotr speelde een goede opening en partij. Hij won een kwaliteit tegen een pion. Pjotr maakte het zichzelf iets te moeilijk door naar het moeilijk te winnen eindspel te gaan. Hij bleef proberen, maar tevergeefs. Zijn remise haalt wel de winst over de streep! 1,5-2,5

LSV-Chesspirant 2 doet wat het moet doen: winnen. Volgende ronde hopelijk met wat meer overschot.

William

Categorie

IC