Ploeg 2 hakt Opwijk in de pan

Voor de 3e week op rij mochten we interclub spelen. Als leider mochten we naar Opwijk, waar ze toch eerder naar beneden moeten kijken in het klassement. Ondanks dat zij vorige match 4-0 forfait hadden verloren, stonden ze tegen ons versterkt. William, Lennart, Robbert en Pjotr namen het op tegen 2 2000's, een 1900 en een 1800.

We speelden alle 4 lang. Na 3,5 uur viel het Pjotr op dat nog niemand klaar was! Hij was wel als eerste klaar. Op bord 4 speelde hij een zeer sterke partij. Hij nam al van in de opening volledig de controle over de partij. Hij deed goede zetten en maakte gebruik van de mindere opstelling van de zwarte stukken. Hij gebruikte deze keer zijn tijd goed en kon na goede afwerking het eerste punt binnenhalen.

Een tijd later was Robbert klaar. Hij probeerde met zwart een nieuwe opening uit. Deze ging wel goed, al kwam hij wat passief te staan. Het was de hele tijd verdedigen geblazen, maar onze kapitein bleef rustig en speelde een goede remise. 0,5-1,5

Lennart is naar eigen zeggen uit vorm en kwam op bord 2 niet goed uit de opening. Hij offerde uit noodzaak zelfs een pion. Hij bleef goed verdedigen en wikkelde slim af naar een eindspel met ongelijke lopers. Beide kleuren probeerden hier nog wat, maar een remise was een logisch resultaat. 1-2

Enkele minuten na Lennart was ook William klaar. Hij kwam goed uit de opening, maar liet het dan wat verzanden. Uiteindelijk was een interessant kwaliteitsoffer genoeg om de witte stelling volledig vast te zetten. Daarna was het een kwestie van afwerken, en de 1-3 was binnen.

Tegen een sterke ploeg halen we onze derde winst in 3 weken binnen, een mooi resultaat. De concurrenten blijven ook winnen, maar we staan nog steeds alleen op kop.

William

Categorie

IC