Straffe 6e ronde in de Interclub

Afgelopen zondag startte de interclub terug op. Op 9 ploegen met 38 schakers moesten we zelf helaas 1 forfait geven omdat de combinatie van corona, examens, verre verplaatsing, sterke tegenstand toch niet zo ideaal bleek.
Hopelijk kunnen we de volgende rondes altijd met volle kracht aan de start staan.

Het voordeel aan de vele uitmatchen (3 van de 4 matchen) die al achter de rug zijn is wel dat er nu heel veel thuismatchen aankomen, wat niet onbelangrijk is gezien het tempo waarin de matchen zich de komende 2 maanden zullen aandienen.

Ploeg 1 en 4 gingen samen naar Waregem en deden het prima. Ploeg 1 haalde een zeer vlotte 5,5-0,5 winst binnen.
Ploeg 4 haalde de eerste ploegwinst van het seizoen binnen met een vlotte 3,5-0,5.

Het reilen en zeilen van ploeg 2 vond je hier al terug.

Ploeg 3 haalde dezelfde score van 4-0 binnen tegen Mechelen 5. Hiermee klimmen ze langzaam maar zeker naar de top van het klassement, ik zeg klimmen want ploeg 3 heeft al alles gewonnen maar heeft ook een bye gehad in ronde 2.

Het resultaat van ploeg 5 is toch wel het strafste van deze 6e ronde. Met gemiddeld 300 elo minder op de teller wist de ploeg van Wouter, Alexander, Glenn en Adriaan Geraardsbergen nipt te verslaan met 2,5-1,5.

In ploeg 6 moesten we één keer forfait geven, maar met 3 trokken ze toch moedig naar Oostende. Het heeft helaas niet mogen zijn, Oostende was een maatje te groot.

Ploeg 7 ging winnen met 3,5-0,5 in de KGSRL en klimt op tot de 1e plaats in het klassement. Na de eerste rondes met daarin al 2 remises is het een beetje afwachten hoe sterk de teams aan elkaar gewaagd zijn en of iedereen misschien punten kan laten vallen. Momenteel lijkt het een hele spannende reeks worden want ze staan met maar liefst 6 ploegen (de helft van het aantal ploegen in de reeks) op hetzelfde aantal matchpunten.

Ploeg 8 trok naar Aalst waar er een significante elokloof was, maar ook veel spelvreugde om eindelijk echt terug te kunnen schaken. Yumi trok zich niets aan van de elokloof en won! De einscore was 1-3.

Ploeg 9 trok naar Excelsior en was licht in het elonadeel, maar elo's spelen niet! De ploeg van Nicolas, Jeroen, Lasse en Jack wist met 3-1 te winnen. Deze ploeg staat op de gedeelde eerste plaats in het klassement, ze hebben exact evenveel bord- en matchpunten als Aalst.

 

Categorie

IC