Trek er eens op uit!

Naast alle tornooien die onze jeugd speelt in België of net daarrond zijn er in de hele wereld nog heel wat mooie tornooien te vinden. Net over de grens of ietsje verder.
Als je zelf eens een tornooi wil gaan spelen in de vakantie, dan kan je op de site van de Fide heel makkelijk je vakantie plannen.
Een maand kiezen, een locatie en dan krijg je een lijstje met suggesties (voorbeeld Italië juli).
Daarna zijn we als club altijd benieuwd naar je resultaten dus is het altijd leuk als je er iets kort over wil schrijven.

Zelf nam ik ietsje vroeger Kerstvakantie om zo in Sitges te kunnen spelen. Op dit tornooi kan je als gewone sterveling gaan spelen in de -2000 groep, of je kan een kansje wagen in de hoofdgroep. In die hoofdgroep lopen er heel wat jeugdwereldkampioenen (GM's van 13-15 jaar dus) en levende legendes (Ivanchuk) rond. En je mag daar gewoon naast gaan spelen, eens gaan kijken naar de partijen en dat terwijl je gewoon zelf kan schaken op je eigen niveau.

Ik was hier al voor de 3e keer en echt speciaal goed of slecht speelde ik niet, ik speelde alleen speciaal veel remises (wat niet van mijn gewoonte is). Uiteindelijk scoorde ik een gewone 6.5/10 waarmee ik 15e eindigde. Eindklassement

Ook Jo, Kurt en Rik trekken er traditioneel op uit tussen Kerst en Nieuw, ze leggen de Fransmannen elk jaar het vuur aan de schenen.
Jo heeft een fantastische start genomen met 2/2 tegen 1700's, nu mag hij zich bewijzen tegen een 2000. Tornooiresultaten

Categorie

Algemeen