Tyani, Dries en Parcival op podium VJK!

Begin februari vond het Vlaams Jeugdschaakkampioenschap plaats.
3 volle dagen voor de grote kindjes. 1 bomvolle dag voor de kleintjes. Dit allemaal om de Vlaamse kampioenstitels uit de delen.

Bij de -20/-18 speelden Arthur, Pieter en Dries mee. Voor Dries was dit zijn eerste tornooi sinds de zomer, maar hij kon het nog steeds.
Met 7/9 mocht hij blitzen tegen Sterre Dauw om de 1e plaats van de -18. Hij verloor de blitz met 1.5-0.5, maar wordt 3e in de -18/-20. Uiteindelijk kreeg hij de beker voor vice-kampioen -20 jaar. Pieter scoorde 4/9 en Arthur 3.5/9, de tegenstand was van een erg uiteenlopend niveau wat soms relatief korte partijen opleverde.

In de -16 waren onze schakers al sneller dan verwacht het maximum van de punten kwijt. Maar in 9e rondes kan er vanalles gebeuren. Parcival kon de laatste dag terug naar boven opklimmen om met 6.5/9 3e te worden en vice-kampioen van de -16. Dit aangezien Tyani in de laatste ronde haar onderlinge concurrente versloeg en er zo direct voorbijging naar de 2e plaats met 6.5/9 en de titel van Vlaams kampioene, dit voor het 4e jaar op rij! Met deze mooie score werd ze het beste meisje van het hele tornooi en kreeg ze de trofee die je op de foto ziet van Vlaams laureate. De andere trofee was zo klein dat deze bijna helemaal verstopt kon worden in de grote.
Wolf en Léon scoorden de laatste dag elk 1/3 waardoor ze een beetje wegzakten in het klassement, maar ze werden met 5/9 en een pak scheidingspunten 9e en 10e. Wouter scoorde 2/3 op de laatste dag en eindigt zo met de helft van de punten.

In de -14 werd er de laatste dag wat onderling gespeeld. Alexander en Pjotr speelden gelijk en Alexander won van Jiaqi.
Pjotr werd 5e met 6/9 en had mogelijks wel meer gehoopt na zijn titel vorig jaar, het is zeker mogelijk. Alexander was na de 2e dag al gelukkig dat hij zijn vorige score van het Vlaams al had verbeterd, maar hij deed er nog wat bij om 6e te eindigen met ook 6/9. Jiaqi scoorde 5/9, iets minder dan de elologica, maar met wat meer tijd op het BJK komt dat hopelijk wel in orde.

De -12 was de reeks met de kleinste delegatie van onze club. Ruben en Stan waren onze vertegenwoordigers die wisselende resultaten hadden. Ruben klokte af op de helft, Stan scoorde 4/9.

In de -10 verbaasde Adriaan zijn clubgenoten. Adriaan moest tegen Yumi, Maarin en Tuur spelen en won ze allemaal. Met 4/7 werd hij 15e. Yumi (3.5), Maarin (3.5) en Tuur (3) werden in die volgorde 18e, 19e en 20e. Met heel wat extra kennis staan ze nu allen weer sterker voor het BJK.

In de -8 scoorden onze schakers maar een half puntje in de eerste ronde. Maar daarna waren het er altijd veel meer!
Blijkbaar speelde Tigo in ronde 1 tegen de toekomstige kampioen en in ronde 6 mocht hij gaan strijden om een eventuele 2e plaats. Hij verloor maar werd dus wel mooi 3e met 5/7! Net daarachter vinden we Paul die gestart was met 1.5/3 maar eindigde met 4.5/7 op een 4e plaats. Senne werd 10e met de helft van de punten.

Categorie

Jeugd