Tyani wint in Aalter!

Tyani wint prijs Stan wint prijs Dries wint prijs

Elk jaar betekent 1 mei schaken in Aalter, we trokken er dus weer op uit met heel wat kinderen. Bedankt ook aan alle ouders die het vervoer verzorgden.

Bij de -8 deden Yumi en Paul het erg goed, ze wonnen van kinderen waar ze daarvoor nog nooit tegen konden scoren. Yumi werd 7e met 5/9 en Paul haalde een mooie 3/9!

In de -10 begon Stan heel goed met in de 2e ronde al winst tegen de elohoogste, dan winst tegen de Fedor, vice-kampioen van België , om dan even 2 rondes wat minder op te letten.. Daarna werd er nog vol tegenaan gegaan en met 6.5/9 werd Stan 5e en kreeg hij een extra prijsje. Noah begon dan weer op het gemakje maar vanaf ronde 4 was hij vertrokken en won hij 5 keer op rij om dan op het eerste bord te belanden tegen de (op dat moment al) tornooiwinnaar, dat lukte nog niet, maar 6/9 is heel mooi! Killian heeft zijn draai intussen terug gevonden in de nieuwe leeftijdscategorie, hij speelde remise tegen enkele sterke tegenstanders en wist ook heel wat te winnen om 5.5/9 te halen. Ruben behaalde met 5/9 meer dan de helft. Thomas vond ik in ronde 4 plots niet, hij zat zomaar even op het 6e bord te spelen aangezien hij gestart was met 2/3, uiteindelijk wist hij een mooie 4/9 te halen. 

Pjotr startte helaas met verlies omdat de tijd hier toch wel genadeloos tikt, om dan 5 keer te winnen en in de laatste ronde nog te spelen voor een top 3 plaatsje tegen Amir, na verlies kwam hij met 5/7 terecht op de 8e plaats. Alexander moest zijn meerdere erkennen in de 2e en 4e elo, voor de rest werd alles gewonnen dus ook 5/7. Mathias had een superstart, na winst in ronde 2 tegen die 4e elo Mikhail en daarna nog winnen van Karen, Jacob bleek dan weer te sterk in de 4e ronde en daarna lukt het niet meer, 3.5/7 lijkt dan misschien maar de helft maar dit was een echte superprestatie! Vincent kon ook tonen wat hij allemaal geleerd had op het BJK, hij wist maar liefst 3/7 te halen!

In de -14 zijn we steeds met heel wat present, deze keer waren er 10 clubleden die de strijd aangingen. Tyani werd wat zenuwachtig na 5.5/6, de laatste ronde bepaalt op een tornooi met 53 deelnemers namelijk nog heel erg veel voor de eindstand. De partij tegen Elias werd gewonnen en met 6.5/7 werd ze eerste en mocht ze (zoals al reeds gebeurd is) op de prijsuitreiking zowel de beker voor de winst van de reeks meenemen als die van beste meisje over het volledige tornooi! Parcival moest in ronde 3 en 4 met remise genoeg nemen aangezien er meestal niet veel tijd overbleef, in ronde 6 werd helaas verloren maar de laatste winst tegen de Belgisch vice-kampioen, Adriaan, zorgde voor 5/7 (7e plaats). Ook Léon haalde een mooie 5/7 en 9e plaats. Wouter had zijn broer Mathias het voorbeeld getoond door in de eerste ronde van Jolan te winnen en een totaalscore van 4/7 te halen. Victor scoorde 3.5/7, Laura wist 3/7 te halen, Loïc verzamelde 2.5/7. Rien, Adam en Tuur totaliseerden elk 2 punten in deze niet te onderschatten reeks.

Dries was elohoogste in de -16 maar moest punten delen met Daria en daarna het onderspit delven, zijn eindsprint was goed genoeg voor 5/7 en de 3e plaats! Robbert verloor van Berwout en Dries, in de laatste ronde wist hij de tornooiwinnaar op remise te houden, met 4.5/7 werd hij 6e. Arne haalde een mooie 3/7 met daarbij een winst tegen een 1500! Pieter startte goed met 2/4 maar daarna kwam hij helaas niet meer tot scoren.

De open reeks tenslotte was een enorm zware, met 63 deelnemers waarvan er maar liefst 25 meer dan 2000 elo achter hun naam hadden staan. Super dat jullie allen de uitdaging toch aangingen.  William scoorde regelmatig met winst tegen de lager geklasserden en verliesjes tegen de hogere elo’s om 4/7 te scoren. Ikzelf volgde exact hetzelfde pad met hetzelfde resultaat na toch wel met de schrik te zijn weggekomen tegen Ava. Joris vond het dan weer gepaster om ook de lagere elo’s wat punten te geven, zo heb je er natuurlijk minder over voor jezelf en werden er 3.5 punten getotaliseerd. Kurt startte nog net in de bovenste helft en won dus de eerste ronde, maar in ronde 2 moest er een 2000 voor de bijl gaan,  en daarna krijg je dan natuurlijk nog meer van die 2000’s en ook 3.5/7. Alexie wist voornamelijk naar het einde toe te scoren tegen haar clubgenoten om 2.5/7 te halen. Lias scoorde in ronde 3 en 4 tegen een 1500 en een 1600 wat de tegenstanders daarna natuurlijk er niet makkelijker op maakt, Eleen haalde 2 punten. Voor Nick heb ik alleen maar respect, elk jaar speelt hij mee in Aalter en gaat hij de uitdaging aan in dit loodzware deelnemersveld, misschien is de zak snoep wel de overtuigende factor?

Categorie

Jeugd