VJK 2022

Niet in februari of maart, maar uitzonderlijk eens in september vindt het Vlaams Jeugdkampioenschap plaats te Mechelen.

Sommige schakers ontbreken door het begin van het schooljaar of andere plannen die al lang vast lagen, maar voor wie wel kan is het natuurlijk fantastisch om te kunnen schaken.
Spelers van de -20, -16, -14 en -12 strijden 3 dagen om de Vlaamse titels. De -10 en -8 vechten het uit in 1 dagje.

De oudsten begonnen vandaag aan hun tornooi.

  • Bij de -20 heeft Parcival als enige nog het maximum van 3/3. Nu is het een kwestie van zo foutloos mogelijk te proberen blijven. Tyani was even iets vergeten in ronde 1 en staat zo op 2/3. Wouter kon in ronde 2 Joppe Raats op remise houden en heeft de helft van de punten.
  • In de -16 was er in ronde 2 een grootscheepse remise-actie op de eerste 3 borden, of misschien was het ongewenst. Diana staat zo op 2,5/3 en mag morgen mogelijks wel starten tegen de enige overblijver met het maximum. Lasse scoorde al 1/3.
  • Pieter-Jan is tot nog toe foutloos in de -14, morgen mag hij het opnemen tegen zijn mede-koploper om te zien wie zijn maximum kan houden. Maxim staat op 2,5/3. Uma en Lars wisten elk de winst al 1 keer binnen te halen.
  • Adriaan scoorde al 2/3 in de -12. Lotus en Abel hebben elk 1,5/3. Tuur wist al 1 winst binnen te halen. Morgen sluit Yumi ook aan in deze reeks.

Categorie

Jeugd