Zware interclubzondag te Merelbeke

Bij aanvang van het interclubseizoen hebben we lang getwijfeld omtrent het aantal ploegen dat we zouden inschrijven.
In 2021-2022 speelden we met 9 ploegen, dit betekende toen 38 spelers (1 ploeg in 3e klasse met 6 spelers, de andere ploegen in 4e en 5e klasse met 4 spelers per ploeg).
Voor het seizoen van 2022 gingen we 8 ploegen (38 spelers) of 9 ploegen (42 spelers) inschrijven. Onze 1e ploeg in 2e klasse telt namelijk 8 spelers en de 2e ploeg in 3e klasse telt 6 spelers.
Uiteindelijk schreven we toch 9 ploegen in, er waren zoveel enthousiaste schakers om mee te spelen, enkel op zondag 4 december zou het sowieso heel moeilijk worden om alle ploegen vol te krijgen want de jeugd heeft dan examens. Miraculeus zijn we er als club toch net in geslaagd om 42 spelers te vinden die paraat stonden voor een match deze namiddag. Een grote dankjewel aan alle invallers die deze ronde voor het eerst meespeelden of in een totaal andere ploeg dan anders opgesteld werden.

In Merelbeke namen we het 4 keer tegen Wetteren op en 1 keer tegen Temse.
Het relaas van het gelijkspel tegen Temse kan je hier lezen.
Tegen Wetteren konden we helaas 4 keer geen matchpunten halen, maar volgens elo's was dat te verwachten. Toch waren er heel veel spannende matchen.

LSV-Chesspirant 2 tegen Wetteren 2 gaf een gemiddeld eloverschil van 379 in het voordeel van Wetteren. Diana speelde lang goed mee, in het dame-eindspel ging het helaas mis. Ikzelf maakte het mijn loper wat lastig en moest een pion inleveren, ik probeerde het zo lang mogelijk spannend te houden maar moest rond 18u30 me toch gewonnen geven. Klaus zijn tegenstander had net wat meer en wat gunstigere manouvreerruimte en won zo. Bij Maxim, Xander en Stan heb ik niet echt kunnen volgen. Xander scoorde het eerreddende halfje voor de ploeg. 0,5-5,5 is het zware verdict. Volgende ronde treden we normaal terug op volle sterkte aan :)

LSV-Chesspirant 6 speelde tegen Wetteren 5, ook hier een slordige 300 elo in het nadeel voor de onzen. Nick was als eerste klaar en verloor. Lias wist te winnen. Veerle verloor. Leen speelde erg lang in een erg gesloten stelling waardoor het remise-achtig leek maar moest uiteindelijk ook het onderspit delven. 1-3

LSV-Chesspirant 7 tegen Wetteren 6, een verschil van maar iets meer dan 200 elo op alle borden. Onze ploeg was gemiddeld nog geen 10 jaar maar toch hebben ze het beste van zichzelf gegeven. Timur dacht al langer na dan de vorige interclubmatchen maar verloor. Eden had allerlei plannetjes maar haar tegenstandster verdedigde telkens goed en won uiteindelijk de match. Lotus speelde een remise op het eerste bord. Maarin was dan wel zwart, elke keer ik zijn bord zag was de stelling van de tegenstander en vooral het samenspel van de stukken toch erg lastig. Maarin wist dit mooi af te werken en won! 1,5-2,5

LSV-Chesspirant 8 tegen Wetteren 9, opnieuw gemiddeld 400 elo meer dan ons. Paul was op jacht met zijn dame, maar zijn koning stond wel heel bloot en mat. Tigo speelde best lang goed mee, maar uiteindelijk kwam hij beetje bij beetje wat achter te staan. Lars kwam net wat tekort in het eindspel. Stefan speelde erg lang maar dat mocht ook niet baten. 0-4

De cijfers van deze zondag ogen niet goed, maar de zon scheen wel in de thuismatchen te Lokeren. Daarnaast konden al onze ploegen in de voorgaande rondes wel al goed scoren. Ploeg 2 heeft 6/10, ploeg 3 heeft 4/10, ploeg 6 heeft 5/10, ploeg 7 heeft 4/10 en ploeg 8 heeft 3/8.

Categorie

IC