Belgisch kampioenschap te Brugge

Voor het eerst ooit schaakt een speler van onze club mee in de gesloten reeks van het Belgisch kampioenschap ofte het expertenkampioenschap.

Dit is een groep van 10 sterke schakers die een round robin spelen. De winnaar is Belgisch kampioen. Parcival start op de ranglijst als 8e aan het tornooi. Vandaag startte hij prima door in de eerste ronde al te winnen met zwart tegen Jasper Beukema. We kunnen alleen maar hopen dat er nog veel interessante matchen volgen. De experten spelen elke dag 1 match.
Paringen - Liveborden

Naast het gesloten BK is er ook het open BK. De eerste Belg plaatst zich (mits te voldoen aan enkele extra criteria zoals een minimum elorating) voor het gesloten BK. Ward werd in 2012 kampioen op het open BK te Lommel. Ook het dameskampioenschap wordt in deze reeks beslist. Je kan supporteren voor Tyani, Diana, Wolf, Pjotr, Alexander, Wouter en mezelf.
Daarnaast is er ook een min 1800 groep, daar vind je vooral veel erg jong geweld. Maxim, Lias, Adriaan, Stan, Lotus, Veerle, Lasse, Jack, Yumi, Yoran, Nick, Eden en Timur.
Het open tornooi en de -1800 starten op zaterdag, op zondag en dinsdag zijn er dubbele rondes.

Categorie

Algemeen