ONJK: De apotheose

Het ONJK zit er sinds zaterdag op, dan kan een verslagje natuurlijk niet uitblijven. Eerst en vooral wil ik alle kookmama's (Lien, Lies, Heidi, Marisa, Cathérine en Wendy) hartelijk bedanken voor de goede zorgen deze week! Bedankt voor het organiseren, rijden, het overheerlijke eten en nog veel meer. Ook wil ik Roel bedanken, die zorgde voor een puike schaakbegeleiding deze week.

Over naar de resultaten. Ons jongste spook, Eden, speelde 2 tornooien. Normaal maar eentje in een gezamenlijke FGH-reeks, maar omdat er te weinig deelnemers waren om apart te spelen werd er 2 maal een FGH-reeks georganiseerd. In het eerste tornooi haalde ze knap 5/9, het tweede deed ze nog beter met 5,5/9. Helaas greep ze 2 keer net naast een prijs, maar als 7-jarige een veertiende en achtste plaats halen in een reeks tot en met 9 jaar is toch behoorlijk knap!

In de E-reeks (-10) had Paul een vliegende start, maar kwam dan natuurlijk tegen sterke spelers uit. Die partijen verliepen minder vlot, maar met een mooie eindsprint haalt hij met 7/13 een mooie 9e plaats. Senne speelde ook sterk en haalt met 6/13 een 13e plaats. Tigo zit er net onder met 5,5/13 op de 16e plaats. Alle drie heren mogen tevreden zijn met hun resultaat, maar kunnen zeker nog beter als ze wat langer zouden nadenken.

In de D-reeks (-12) speelden de meesten van onze club. Helaas zorgde dat natuurlijk voor een aantal onderlinge duels, maar daarin werd er duidelijk voor de winst gestreden! Abel speelde goed, maar was soms te onoplettend. Hij haalt 6/13. Yumi haalde ook 6/13, al was ze er niet zo tevreden mee. Maarin, die maar liefst 3 partijen tegen clubgenoten had, haalde 6,5/13. Adriaan begon ijzersterk aan het tornooi, hij had 7/10. Daarna sloegen de vermoeidheid en sterke tegenstanders toe en kon hij helaas geen extra punten meer sprokkelen. Lotus speelde zeer sterk, en met mooie resultaten in de laatste rondes kon ze 8,5/13 halen en werd ze knap 3e! Ze werd ook eerste meisje.

In de U25-reeks (hier hebben ze geen letter voor gevonden) was William niet tevreden over zijn niveau in de eerste 5 rondes. Hij haalde wel 3,5/5, maar had elke partij wel een moment waar hij niet zo goed speelde. De laatste 2 rondes speelde hij wel goed, hij werd 2e met 5,5/7. Ook haalde hij in ronde 2 de spektakelprijs.

In de C-reeks hadden we 5 spelers die voluit voor een goed resultaat wilden gaan. Stan speelde een minder goed tornooi, hij haalde 4/9. Jack speelde op zijn normale niveau. Hij verloor tegen sterkere spelers en won van de zwakkere, hij haalde 4,5/9. Uma haalde 5/8 (ze speelde de eerste ronde niet mee) en legde zelfs een paar sterkere spelers vlot over de knie. Een mooi resultaat! Maxim speelde een heel tornooi lang sterk mee rond de topborden. Al liet hij soms wat halve punten liggen in de afwerking in het eindspel, haalde hij mooi 6/9 met een knappe 4e plaats. Killian zijn eerste tornooihelft ging wat minder, maar speelde daarna zeer sterk. In de laatste ronde zette hij zonder veel moeite de elofavoriet van het bord, wat hem 6,5/9 en een fantastische derde (gedeeld tweede) plaats oplevert!

Alle resultaten en partijen zijn te vinden op onjk.nl. Op de laatste dag hadden we ook nog 2 ploegjes in het doorgeeftornooi: William en Eden haalden 8/12, Killian en Lotus hadden al hun schaakenergie al opgebruikt en hadden een minder tornooi. En over de resultaten van het teamblitztornooi... daar zwijg ik liever over.

Een paar zotten gingen de dag na het ONJK al meteen gaan schaken in Brugge, u vindt op https://sites.google.com/view/brugsemeestersbe alle uitslagen en partijen.

Categorie

Jeugd