IC ronde 10: Ploeg 4

Gelijkspel kost ploeg 4 de titel...

Nog twee keer winnen was de opdracht. We zouden de jeugdploeg van Mercatel zeker niet onderschatten. 2,5 winst volstond immers.

Steven had zware tegenstand en na kwaliteitsverlies speelde de tegenspeelster het eindspel feilloos uit. De vrijpion was niet te stuiten.

Bij Nico werden nogal veel stukken snel geruild. Zijn paardjes konden niet dansen als anders en in het toreneindspel met pionnen besliste zugzwang over winst en verlies. Dat vermoed ik toch want ik kon het maar van ver bekijken omdat ik ook veel werk had.

Lias trok ten aanval en wist binnen te vallen op de zevende rij met de torens als stormrammen. Hij moest eerst nog wel heel wat schaakjes ontwijken om dan toch de koning in zijn net te vangen. Mooi afgewerkt.

Ik kwam goed uit de opening en mijn eerste dreiging werd afgeslagen. Mijn stukken hadden toch meer activiteit en een tweede aanval bezorgde mij de kwaliteit. Met nog een pionwinst dacht ik dat het vlot zou lopen, maar de tegenstander kwam terug en het kostte me 107 zetten om winnend af te sluiten.

Bij winst in de laatste ronde eindigen we met evenveel matchpunten als Brugge maar de bordpunten beslissen helaas in dit geval over de titel. Misschien toch nog promoveren als beste tweede?

Bernard

Categorie

IC