IC Ronde 3: Ploeg 2

Mooi resultaat tegen sterke ploeg

Zondag 28 oktober vond in 4e nationale de bloedstollende strijd plaats tussen L.S.V. Chesspirant 2 en Landegem 2. De thuisploeg stond klaar met Annelies op bord 1, Parcival op bord 2, Nicolas op bord 3, en Pjotr op bord 4. De klok sloeg 14u en de strijd woedde al gauw.

Annelies slaagde erin om in de hele partij actiever te staan, ook al waren er zowel in opening als middenspel weinig mogelijkheden. Haar tegenstander hield alles dicht en de overblijvende stukken (torens + ongelijke lopers) besloten het op remise te houden. Gelukkig waren Annelies en haar tegenstander het met de stukken eens.

Parcival ging iets te hevig op in zijn koningsaanval, waardoor hij zijn eigen koningsstelling iets te veel verzwakte. De tegenstander kon hier gebruik van maken en de dame veroveren. Deze ging echter niet zonder slag of stoot liggen en kon een toren en stuk van het bord vegen! Daarna kon Parcival door een onoplettendheid van zijn tegenstander een matnet opzetten dat enkel gedekt kon worden door herhaling van zetten. Remise gehaald uit een verloren situatie!

Nicolas kreeg van in het begin veel ruimte en kon uiteindelijk ook de b-lijn veroveren. Een kleine structuurfout van zijn tegenstander zorgde ervoor dat via deze lijn enkele zwaktes (zwakke pionnen) konden worden uitgebuit. Na een goed kopje koffie, zag Nicolas zelfs dat hij een vrijpion maken en deze shot caffeïne werd zijn tegenstander fataal.

Pjotr had al snel enkele gaten in zijn koningsstelling. Aangezien hij niet genoeg cement had voorzien om die te dichten, zorgde hij er gewoon voor dat zijn tegenstander er geen gebruik van kon maken. Zelf maakte hij wel gretig gebruik van zijn actieve f-toren en won uiteindelijk een dame en 4 pionnen tegen een toren en twee stukken. Via een aantal aftrek- schaakjes kon hij uiteindelijk nog wat materiaal verzilveren waarna zijn pionnenhorde onstopbaar werd.

3-1 winst! Een mooi resultaat en zeker voor herhaling vatbaar!

Nicolas

Categorie

IC